Hejka,
masz troche bledow w kodzie .... raczej Ci sie to nie kompiluje nawet .... ogolnie pisanie ile wlezie a potem proba naprawy ciezko dziala (z mojego doswiadczenia). Oczyscilem Ci troche klasy - w duzej mierze usuwajac i tak nie dzialajaca funkcjonalnosc i pozostawiajac kompilujacy sie kod. Np plik z mainem:
Zaloguj się, aby zobaczyć kod
w powyzszym wywalilem conio.h (dziwne tak uzywac strumieni i wracac do starych metod - jakos tak troche bez ladu). Zmienne musisz zadeklarowac w mainie. Szkolenie, Trener i Przydzial to klasy a nie obiekty klasy string (zakladam przynajmniej ze taki miales zamiar) i tez musisz je wrzucic do maina jesli chcesz ich uzywac. Ja je wyrzucilem dla uproszczenia. W switchu po kazdym case jest na koncu zazwyczaj break, chyba ze chcesz wykonac tez ze znajdujacego sie nizej case-a (tutaj zakladam ze tego nie chcesz).
w klasie szkolenia tylko doprowadzilem ja do kompilowania. Rob przyrostowo funkcjonalnosc. Piszesz kawalek - testujesz i idziesz dalej rozbudowujac funkcjonalnosc. Jak masz blad masz bardzo maly kawalek kodu do analizy i szukania co skopales.
szkolenie::dodaj() - tak bys zadeklarowal metode jakby byla ona pisana poza zasiegiem klamer od deklaracji class (nie mowiac ze klasa ma nazwe Szkolenie - rozmiar liter ma znaczenie).
podobna sytuacja z metoda dodaj w klasie Trener.
Zadanie swoja droga jest nieprecyzyjne - niby chce zapisywac do pliku dane (ale jakie dane skad ? nie ma mowy ze program ma umozliwiac wprowadzanie nowych danych z consoli .... tylko ze ma zapisywac dane do pliku i odczytywac z niego, ale to pewnie ja sie czepiam) .... mam nadzieje ze moje uwagi Ci pomoga. Skup sie na jednej funkcjonalnosci na raz (np dodawanie nowego trenera). Pisz, testuj a jak dziala idz do kolejnej funkcjonalnosci.