logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiennik tuszu DeskJet 2130 - DeskJet 2130 nie działa zamiennik tuszu

AmebaxD 22 Sie 2017 20:27 19341 10
REKLAMA
  • #1 16657480
    AmebaxD
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Mam problem zamiennikiem czarnego tuszu w drukarce HP DeskJet 2130. Wyczytałam na forach, że trzeba w zamienniku coś zakleić, ale nie mam kompletnie pomysłu co, jak i czym... Wtedy powinno działać. Czy ktoś wie, w jaki sposób to rozwiązać? Po włożeniu kartdidża wyskakuje, ze nielegalny tusz i drukarka nie działa.

Zdjęcie tego to magicznego zamiennika. Wygląda dokładnie jak oryginalny tusz.
    Zamiennik tuszu DeskJet 2130 - DeskJet 2130 nie działa zamiennik tuszu
  • REKLAMA
  • #3 16658811
    AmebaxD
    Poziom 9  
    Czyste jak łza. Ogólnie wskakuje taki komunikat, gdy już pokombinowała i "niby" nie uznaje tuszu za zły.Zamiennik tuszu DeskJet 2130 - DeskJet 2130 nie działa zamiennik tuszu
  • REKLAMA
  • #4 16658821
    Binq5
    Poziom 11  
    HP ma ochronę pojemników,, szukaj w sterowniku drukarki ,,SZACUNKOWE POZIOMY TUSZU,, wyswietli się plansza,, na niej ,, kliknij na ,, Przybornik HP Deskjet series,, są tam dwie opcje ,, włącz ochronę pojemników HP,, i prawdopodobnie ta opcja jest zaznaczona,, druga opcja ,, WYŁĄCZ ochronę pojemników HP,, Kliknij na nią,, DRUKARKA powinna krukować ,,ale nie będzie widzieć pojemników ,,diody bedą się świecić ,, pozdrawiam.
  • #5 16658826
    AmebaxD
    Poziom 9  
    Niestety - sprawdzałam to wczoraj, po tym dopiero zaczął pojawiać się ów komunikat. Wcześniej na mnie krzyczało - kup oryginała!
  • REKLAMA
  • #7 16658840
    AmebaxD
    Poziom 9  
    W jaki sposób zamienić czip? Oprogramowania wolałabym nie mącić, dobrze działa skanowanie itd
  • Pomocny post
    #8 16658844
    Binq5
    Poziom 11  
    Tą tasiemkę od tuszu orginalnego oderwać i załadować do tuszu zamienika ale nie wiem czy chip nie ma czujnika poziomu atamentu jeśli nie ma to nic nie zrobisz :( zwróć uwagę na położenie srebrnych padów może są inaczej poukładane jak nie to zapytaj w sklepie czy moźesz zwrócić ;(
  • #9 16659078
    AmebaxD
    Poziom 9  
    Spróbuję z tą tasiemką zatem jak nic nie wskóram w reklamacji :) Dziękuję bardzo za pomoc :)
    Układ tych srebrnych blaszek jest idealnie taki sam, od tego w sumie zaczęłam sprawdzanie. Jeśli uda mi się rozwiązać problem podzielę się rozwiązaniem ;)
    Pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #11 16805204
    AmebaxD
    Poziom 9  
    Niestety tusz był zepsuty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z zamiennikiem czarnego tuszu w drukarce HP DeskJet 2130, który nie działa i wyświetla komunikat o nielegalnym tuszu. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak sprawdzenie styków tuszu i drukarki, wyłączenie ochrony pojemników w sterowniku drukarki, a także wymiana chipu z oryginalnego tuszu na zamiennik. Użytkownik rozważa również możliwość przeniesienia tasiemki z oryginalnego tuszu do zamiennika. W końcu, po próbach, okazało się, że zamiennik był uszkodzony.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA