Dostałem w/w router (Archer VR400 z TP linka), który ma na stałe zamocowane 3 anteny.
Problem w tym, że budynek ma 3 kondygnacje a router musi być na parterze.
Dotychczas używany stary router miał gniazdo antenowe do którego kablem koncentrycznym była podłączona antena wifi zainstalowana strategicznie na pierwszym piętrze co zapewniało pokrycie budynku.
Nowy router nie ma takiego gniazda, anteny zamocowane są na stałe.
Czy mogę jedną z nich po chamsku "odciąć" albo dobrać się od środka i do kabli domontować odpowiednie wyjście do przykręcenia istniejącej instalacji antenowej?
Rozumiem, że utracę gwarancję ale to nie szkodzi.
Alternatywa:
Na routerze jest wyjście USB.
Czy można je jakoś wykorzystać do podłączenia instalacji anteny wifi, a jeżeli tak to jaką przystawkę zakupić?
Dzięki za sugestie.
Problem w tym, że budynek ma 3 kondygnacje a router musi być na parterze.
Dotychczas używany stary router miał gniazdo antenowe do którego kablem koncentrycznym była podłączona antena wifi zainstalowana strategicznie na pierwszym piętrze co zapewniało pokrycie budynku.
Nowy router nie ma takiego gniazda, anteny zamocowane są na stałe.
Czy mogę jedną z nich po chamsku "odciąć" albo dobrać się od środka i do kabli domontować odpowiednie wyjście do przykręcenia istniejącej instalacji antenowej?
Rozumiem, że utracę gwarancję ale to nie szkodzi.
Alternatywa:
Na routerze jest wyjście USB.
Czy można je jakoś wykorzystać do podłączenia instalacji anteny wifi, a jeżeli tak to jaką przystawkę zakupić?
Dzięki za sugestie.