logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja TP-Link Archer VR400 z neostradą i ustawienia Access Point

Przemas113 29 Lis 2020 15:33 1905 3
REKLAMA
  • #1 19077394
    Przemas113
    Poziom 2  
    Dzień dobry, mam problem z konfiguracją TP-Link Archer VR400 pod neostradę. Testowałem już chyba wszystkie możliwe konfiguracje z "szybkiej konfiguracji" (z poziomu komputera, oraz aplikacji na telefonie), zmieniałem kable RJ-11, próbowałem wgrywać nowy firmware z poziomu konfiguracji, oraz przez załadowanie pliku, ale otrzymuję informację że jest aktualny. Zmieniałem kilka razy hasło neostrady do logowania, na livebox 2.0 działa bez problemu, a tutaj otrzymuję ciągle informację, żeby sprawdzić czy kabel jest właściwie podłączony (mimo, że na routerze miga dioda po podłączeniu kabla). Macie może jakieś pomysły? Wolałbym uniknąć zwracania tego produktu (zostało mi tylko kilka dni na zwrot).

Drugie pytanie czy ten router można ustawić na tryb działania access point? Tak żeby "łapał" internet z sieci wi-fi i rozprzestrzeniał go dalej, bo niestety nie widzę takiej opcji w konfiguracji.. a szkoda
  • REKLAMA
  • #2 19077407
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Pokaż ustawienia połaczenia jakie masz.
    Przemas113 napisał:
    czy ten router można ustawić na tryb działania access point? Tak żeby "łapał" internet z sieci wi-fi i rozprzestrzeniał go dalej

To tryb Repeater...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19077423
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Przemas113 napisał:
    konfiguracją TP-Link Archer VR400

Raczej nie posiada trybu repeater a jedynie WDS. TP-link synchronizuje ci się na linii? Masz tam ADSL czy VDSL?
  • #4 19078473
    Przemas113
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedzi, trochę posiedziałem i udało mi się połączyć z internetem. Niestety mimo, iż router został kupiony z myślą o lepszym działaniu niż livebox 2.0 to jego działanie nie jest zadowalające - przynajmniej na obecnych ustawieniach. Strony w przeglądarce się jakoś dziwnie zawieszają, ma wahania prędkości i pingu. Router nie chce połączyć się na ADSL2+ tak jak było w instrukcji na stronie orange, startuje tylko na G.dmt. Być może to jest problem, ale nie mam pojęcia jak to ustawić żeby działało. Na chwilę obecną ustawione jest PPPoA, ale działa też PPPoE (nie wiem co jest lepsze, zauważyłem że w PPPoA nie da się włączyć protokołu IPv6). Dodaję zdjęcie ustawień, gdyby jeszcze jakieś były potrzebne to oczywiście doślę.
    Konfiguracja TP-Link Archer VR400 z neostradą i ustawienia Access Point
REKLAMA