logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xerox 5621 - błąd U1/U2 po włączeniu, co oznacza?

rafkrzy 03 Sie 2005 22:53 1487 4
REKLAMA
  • #1 1704489
    rafkrzy
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    W w.w modelu xeroxa zaraz po włączeniu wyskakuje taki błąd U1 czasami U2 nieraz zrobi 1,2 kopie i dopiero wyskakuje błąd zle z reguły od razu
    nie mam do tego cuda serwisóki stąd pytanie co to może być i co z tym można zrobić
    pozdrawiam i dzieki z góry za info
  • REKLAMA
  • #2 1706460
    Ziom2
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Jest to naprawdę cudo. Mogę troszkę pomóc. W innych starych tak samo jak ta kopiarka kod U-1 to uszkodzenie zegara kopiarki. Z czym to się je. 0,4 sekundy po włączeniu głównego silnika, PWB otrzymuje impulsy co 0,1 sek.
    Jeśli nie to jest jakaś „noga w szprych” . Trzeba sprawdzić czy wszystkie elementy ruchome kręcą się w miarę swobodnie: moduł bębna, transport papieru, zespół utrwalania. Nie pamiętam dokładnie spróbuj kodem 4-1 lub 8-13 puścić maszynerie w ruch i poobserwuj co się kręci i jak. Polej trochę Wd-40 może pomorze Natomiast kod U-2 to optyka. Jak wyświetli się U-2 trzeba wywołać pod kod nacisnąć zero wtedy wyświetli się druga część kodu. Może to być U2-1, U2-2,U2-3,U2-4.
    U2-1 to wózek lampy jest poza położeniem wyjściowym podczas postoju.
    U2-2 czujnik rejestracji optyki jest ciągle włączony.
    U2-3, U2-4 nie pamiętam
    Spróbuj oczyścić sensory nasmaruj prowadnice i puść kilka razy sam wózek chyba kody 6-2 i 6-3 raz w lewo raz w prawo. Jak to nie pomorze będziemy zastanawiać się jutro nad „zwłokami”
    Powodzenia.
    :D
  • REKLAMA
  • #3 1707607
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Jeśli mogę coś poradzić. Proponuję przelutować zasilacz. Bardzo łatwo go wyjąć, po odkręceniu z tyłu dolnej części obudowy(w podstawowym korpusie). Nielogiczne błedy w Xeroxach są często objawami zimnych lutów na zasilaczu LVPS.
    pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #4 1732239
    krisb1
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    horse667 napisał:
    Jeśli mogę coś poradzić. Proponuję przelutować zasilacz. Bardzo łatwo go wyjąć, po odkręceniu z tyłu dolnej części obudowy(w podstawowym korpusie). Nielogiczne błedy w Xeroxach są często objawami zimnych lutów na zasilaczu LVPS.
    pozdrawiam horse

potwierdzam, też często szukałem z S/M przyczyn a po długiej męczarni dotarłem do zimnych lutów na przekaźniku w LVPS.
    A co U2... to jeszcze lubi być zatarta zębatka mosiężna od napędu skanera.
    Sprawdź z diagnostyki 6-2 i 6-3 napęd wózka lampy
    pozdr krisb
  • #5 3826953
    tjelektronik
    Poziom 11  
    Potwierdzam-napewno zimne luty w zasilaczu lvps
REKLAMA