logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 8150n - problemy z szufladą nr 3 i zacinaniem papieru w fuserze

kuba560x 26 Sie 2017 16:29 720 4
REKLAMA
  • #1 16664667
    kuba560x
    Poziom 7  
    Kochani, pokrótce. Mam na stanie urządzenie hp lj 8150n. Opiszę kłopoty które mnie przy tym urządzeniu trapią:

1. Urządzenie nie widzi papieru w szufladzie nr 3, pomimo że się w nim znajduje
    2. Po rozpoczęciu drukowania urządzenie w pewnym momencie staje i wyświetla error, papier utknął w drukarce. Po zajrzeniu do środka widzę kartkę papieru która utknęła w połowie wyjścia a fusera. Jeżeli problem zignoruję i tylko zamknę drzwiczki, drukarka tą kartkę ładnie wykłada na podstawkę, ale za to kolejna kartka w tym samym momęcie "utyka" i prosi o wyciągnięcie. wygląda to tak jakby że potrzebuję dwa razy uruchomić drukarkę by wydrukowała i wyłożyła obraz. Kłopot z czujnikiem?
    3. Wydruk czasami, a czasem nie zacina się, w fuserze i papier w połowie się gniecie. Dodam jeszcze że wydrukowany obraz posiada w pewnym momencie odcisk jakby w tym miejscu kartka została dociśnięta mocniej do fusera. Zamówiłem już smar teflonowy, postaram się cały "piec" oczyścić i posmarować.

Poniżej umieszczę grafiki obrazujące dane problemy z urządzeniem
  • REKLAMA
  • #2 16665509
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    Ciekawe po co Ci do tego modelu smar teflonowy?
  • REKLAMA
  • #3 16665662
    kuba560x
    Poziom 7  
    A jaki powinienem zastosować?
  • REKLAMA
  • #4 16665737
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    Żaden , ona zbudowana jest na wałkach
  • #5 16666281
    kuba560x
    Poziom 7  
    Polecisz dobry sklep z częściami do drukarek, z dużą ich ilością. Trudno mi jest znaleźć części do tej drukarki
REKLAMA