logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca

potepa606 16 Gru 2015 23:25 1455 5
REKLAMA
  • #1 15247273
    potepa606
    Poziom 9  
    Witam, mam oto taki specyficzny problem z moją drukarką.

Gdy drukuję papier w pewnym momencie staje w drukarce, nie wygląda żeby się zacinał czy coś w tym stylu lecz po prostu staje, a na wyświetlaczu pojawia się napis że zaciął się papier.

Strona staje już wydrukowana i dalej wyciągam ją ręcznie.

Najlepsze jest to że jak drukuje więcej stron to nie raz kartka wyjdzie normalnie lecz jest tylko fragment wydrukowanego tekstu , coś w stylu jakby toner zahaczył tylko o bok kartki.

Licznik stron to 363546 , to chyba trochę dużo więc nie chciał bym aby ktoś proponował wymianę drukarki bo ta się już nie nadaje. Nawet jak nikt nie pomoże to i tak będę starał się naprawić , tak hobistycznie ; )

Sprawdziłem przed chwilą w dzienniku zdarzeń i wygląda to na:
    "Wyjście z utrwalacza . Opóźnione przesunięcie papieru"

Ma ktoś pomysł jak naprawić tą usterkę ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 15247602
    ZimTech Piotr Zimny
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Trzeba sprawdzić czujniki papieru. Początek wychodzącego papieru w danym miejscu wskaże ów czujnik papieru. Należy go wyczyścić lub rozebrać.
  • REKLAMA
  • #3 15249016
    potepa606
    Poziom 9  
    ZimTech Piotr Zimny napisał:
    Początek wychodzącego papieru w danym miejscu wskaże ów czujnik papieru.

czyli na poziomie grzbietu kartki znajduje się czujnik ?

W załączniku pokazuje jak papier staje i i nigdzie nie widzę czujnika.
    Załączniki:
    • HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca 2.jpg (67.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca 1.jpg (74.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca 3.jpg (70.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 15249744
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 123
    Wyjmij utrwalacz i zobacz czy flaga "buja się płynnie" , nie przyblokowuje się . Czujnik jest na ścianie drukarki, możesz go przedmuchać. Jak możesz to daj skan strony dziennika zdarzeń albo podaj numery błędów. Rolki na wyjściu papieru też przydałoby się przeczyścić.
  • REKLAMA
  • #5 15253227
    potepa606
    Poziom 9  
    Szukałem czujnika i nie za bardzo wiem gdzie on jest.
    "Flagi" też nie mogłem znaleźć.
    Dziennik zdarzeń daje w załączniku i resztę zdjęć które może przybliżą problem.

A i pojawił się nowy problem :D
    Otóż teraz gdy np. chciałem wydrukować dziennik zdarzeń, drukuje się bez przerwy , cały cas to samo , tylko z takim cyklem że pierwsza kartka na której jest dziennik zdarzeń staje w drukarce tak jak wyżej opisałem a druga, zapisana tylko po boku strony ,wychodzi normalnie i tak kółko się zatacza.

HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca HP LaserJet serii 8150 - Papier nie wychodzi do końca
  • #6 15257095
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 123
    potepa606 napisał:
    Szukałem czujnika i nie za bardzo wiem gdzie on jest

Jak wyjmiesz fuser to po lewej stronie drukarki.

potepa606 napisał:
    "Flagi" też nie mogłem znaleźć.

Masz ją na drugim zdjęciu, i widać że tu jest problem bo jej mocowanie jest połamane. Zresztą wałek grzewczy fusera widać że już swoje najlepsze lata ma za sobą. Poszukaj używki w dobrym stanie a drukarka ożyje.
REKLAMA