Witam,
Mam problem z Samsungiem RL33EAMS - padł wentylator czego objawem było oczywiście brak nawiewu na chłodziarkę. Wentylator został wymieniony. Niestety teraz wygląda to tak, że chłodziarka mrozi jak diabli.
Najgorsze jest, że potrafi rozsadzić butelkę z piwem.....
Nie dają nic nastawy temperatury na wyższe. Zauważyłem, że wentylator pracuje non-stop. Nawet przy otwartych drzwiach zarówno chłodziarki jak i zamrażalnika. Problem elektroniki czy może jakiegoś czujnika temperatury, który nie daje info o osiągnięciu zadanej temperatury? Może termostat?
Rozumiem, że przy normalnej pracy wentylator się wyłącza lub zamyka się klapka w kanale. Wentylator faktycznie ma chodzić non-stop, a sterowanie temperaturą w chłodziarce to praca klapki zamykającej dolot?
Pozdrawiam,
bebza
Mam problem z Samsungiem RL33EAMS - padł wentylator czego objawem było oczywiście brak nawiewu na chłodziarkę. Wentylator został wymieniony. Niestety teraz wygląda to tak, że chłodziarka mrozi jak diabli.
Najgorsze jest, że potrafi rozsadzić butelkę z piwem.....
Rozumiem, że przy normalnej pracy wentylator się wyłącza lub zamyka się klapka w kanale. Wentylator faktycznie ma chodzić non-stop, a sterowanie temperaturą w chłodziarce to praca klapki zamykającej dolot?
Pozdrawiam,
bebza