logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskjet Ink Advantage 3636 - po wymianie tuszy drukarka nie działa

gosiara 27 Sie 2017 17:26 2958 5
REKLAMA
  • #1 16666447
    gosiara
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Cześć,
    Jak tu nie znajdę pomocy to juz chyba nigdzie i wyrzucę drukarkę na śmieci...
    Pomózcie, podpowiedzcie proszę co mozna zrobic.

Drukarka działała normalnie, aż mąż namówił mnie do napełnienia tuszy, oczywiście chwilkę na nich chodziła i w końcu przestała.
    Kupiłam dwa oryginalne tusze HP (czarny i kolor) i po wymianie drukarka nie działa.
    Wszystkie kontrolki non stop się świecą. Próbowałam wszystkimi sposobami w ustawieniach wspomóc ją ale nic tego.
    Najpierw komputer krzyczał ze nie ma dwustronnej komunikacji, udało mi się ją odinstalować i na nowo zainstalować, ale teraz jakby komputer jej nie widział, nie współpracuje z routerem, wszystkie podpowiedzi rozwiązań problemu kończą się komunikatem że nie ma komunikacji.
    Oczywiście kontrolki wszystkie nadal się świecą.
    Wklejam zrzuty ekranów po tym ostatnim oczywiście wraca do pierwszego i nic się dobrego nie dzieje

Macie jakiś pomysł co mogę zrobić?
    Gosiareczka
    Załączniki:
    • HP Deskjet Ink Advantage 3636 - po wymianie tuszy drukarka nie działa 2.jpg (103.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • HP Deskjet Ink Advantage 3636 - po wymianie tuszy drukarka nie działa 1.jpg (126.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16667107
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    A tusze kupione właściwe? Włożone na swoje miejsce? Zdjęte zabezpieczenia?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 16667652
    gosiara
    Poziom 2  
    endriuf napisał:
    A tusze kupione właściwe? Włożone na swoje miejsce? Zdjęte zabezpieczenia?

Tak oczywiście, to nie pierwsza wymiana, wiec podstawy opanowane.
    Zadziało się to po włożeniu zregenerowanych tuszy, wcześniej przy zawsze oryginalnych nie było problemu.
  • REKLAMA
  • #4 16667782
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Zainstaluj ją poprzez kabel USB i sprawdź co informuje sterownik.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 16669786
    erdi
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Nie wiązałbym tej awarii z tuszami. To przypadek. Tym bardziej, że na nowych i do tego oryginalnych również nie działa. Świecenie wszystkich kontrolek na raz, raczej świadczy o usterce skanera (tak było również w starszych modelach HP)
  • #6 16825855
    gosiara
    Poziom 2  
    Rozwiązałam problem podłączajac drukarkę kablem do całkiem nowego komputera. Śmiga aż miło
REKLAMA