logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DLINK DWL-700AP nie odpowiada po zmianie IP, reset pomaga tylko chwilowo

jahmal 04 Sie 2005 00:19 1555 4
REKLAMA
  • #1 1704710
    jahmal
    Poziom 2  
    Witam!

Problem jest taki, że AP nie odpowiada na pingi po ok 15 sekndach od ponownego uruchomienia.

Jest niby ok, jeśli się go zresetuje do ustawien fabrycznych, ale już przy zmianie adresu IP (z fabrycznego 192.168.0.50) na jakiś inny (192.168.1.xxx) - wszystko jest do bani.
    Wygląda na to, że napięcia zasilacza ok (zmierzone ~5,1V). Opadają mi już ręce. NIGDY więcej nie kupie sprzętu firmy DLINK, ale mam nadzieje na to że ten który leży przedemną jeszcze uda mi się uruchomić. Proszę więc Was o pomoc, gdyż może ktoś spotkał się już z tym problemem
  • REKLAMA
  • #2 1705681
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Te ap czasem na pingi nie odpowiadaja ale pracuja w tym czasie prawidlowo, wiec nie ma co sie martwic, mozna jeszcze sprawdzic prawidlowo ustawiona brame, i zaleca sie podpinac za nimi switcha a nie hub
  • REKLAMA
  • #3 1705844
    jahmal
    Poziom 2  
    Przepraszam za nieścisłość: Chodzi o to że pingi nie dochodzą po lanie, a co za tym idzie nie ma szans na zalogowanie się do panelu administracyjnego AP'ka. Czyli jak dla mnie jest to koniec jego życia :/
  • REKLAMA
  • #4 1706413
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Ja mam cala siec oparta na d-linkach i jest ok, to po resecie zmien firmware i zobacz czy dalej bedzie taki sam obiaw, ale oczywiscie komp tez ma adres w klasie 192.168.1...... po zmianie na apeku to chyba oczywiste :) ?
  • #5 1708577
    jahmal
    Poziom 2  
    Oczywiście, że zmieniam klase. Jak pisałem pingi idą, ale 10-15 sekund, po czym AP w ŻADEN sposób nie odpowiada. Którą wersję firmware polecacie ?? To jest w sumie dobry plan zmienić go po resecie :D
REKLAMA