logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po formatowaniu samsung galaxy s3 mini nie chcę się włączyć.

ZajentyPan 28 Sie 2017 17:21 1467 14
REKLAMA
  • #1 16668166
    ZajentyPan
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Witam, mam telefon samsung galaxy s3 mini i wgrałem na niego androida 5.1 cyanogenmod 12.1 i twrp programem odin. Android działał dobrze do puki po wejściu w kontakty i próby otwarcia środkowej zakładki telefon się nie zrestartował, restartowanie polegało na tym ,że nie przechodził odrazu do pierwszego logo samsunga pod którym pisze model telefonu tylko do logo cyanogenmod i po zrestartowaniu nie widział karty sim do puki sie go nie wyłączyło i włączyło, więc sciągnołem androida 4.4.4 cyanogenmod 11 i wgrałem przez odin le na tym w mozilli oglądając youtube na ekranie był po prawej stronie taki napis niedokończony youtube na szarym tle, więc posiadając kopię orginalnego systemu wgrałem ją przez twrp ale zatem na tej nie działał mi internet bo w między czasie zmieniłem operatora, ale po wprowadzeniu apn i włączeniu roamingu nadal nie działał więc przez parę dni aby korzystać z internetu przywracałem android 5.1 do dzwonienia android 4.4.4.

Ostatecznie przywróciłem androida 5.1 i chciałem go formatować ale po próbie formatowania telefon się uruchomił ponownie i staną na logo twrp (team) na mniej więcej 2.5 sekundy i mrygną na ułamek sekundy ciemny ekran i znowu logo twrp i tak w kółko włączanie i wyciąganie bateri nic nie dało, informuję że mogę wejść do download ale do trybu recovery nie. proszę o pomoc :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16668414
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 237
    Rom ściągnij przy pomocy SamFirm.
    ZajentyPan napisał:
    a to że nie mogę wejść do twrp nie ma znaczenia ?
    Nie, gdyż nowy rom zastąpi wszystko i po TWRP śladu nie będzie.
  • REKLAMA
  • #5 16668595
    ZajentyPan
    Poziom 4  
    Beo, a co to samfirm i jak sciągnąć i zainstalować
  • REKLAMA
  • #7 16668709
    ZajentyPan
    Poziom 4  
    sciągnąłem program i niema gt-i8190n , sciągnąć na gt-i8190 bez n
  • #9 16669657
    ZajentyPan
    Poziom 4  
    Sciagnalem z tej strony http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-I8190N region TPL bo była podana na tej stronie co podał beo ale przy instalacji wyskoczył napis Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again. Przy drugiej próbie to samo. Zresztą ten sam błąd wyskakiwał przy próbie instalacji cyanogenmod 12.1 (andr. 5.1).
    Jedynie co się udało zainstalować to TWRP ale z tym samym skutkiem że po włączeniu migało logo TWRP (team).
  • #11 16669726
    ZajentyPan
    Poziom 4  
    Zmiana sytuacji, na obrazie z napisem Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again. Odin wykrywał telefon więc kliknołem start i zainstalował mi się zbrandowany android 4.1.2 T-mobile z orginalnym recovery, ale mam problem z internetem bo a2mobile wykorzystuje roaming krajowy, czyli nadajniki plusa i niechcę mi działać internet chociaż włączyłem roaming danych. Telefon nie pokazuje ani nie daje możliwości jego wprowadzenia APN.
  • #13 16677228
    ZajentyPan
    Poziom 4  
    Pojawił się nowy problem, otóż wsadziłem igłę do okrągłego wejscia pod klapką telefonu z myślą na poprawę sygnału, ale sygnał się nie poprawił a pogorszył, to znaczy nie ma go wcale albo jest pusty trójkąt.

Wyczytałem że wsadzając tam jaki kolwiek drut gniazdo się uszkadza i jest do wymiany, podobnież są jakieś sposoby aby to naprawić ale rodzi się pytanie jak.

Wie ktoś jak to zrobić?
  • #14 16677234
    _Ekhm_
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    No skoro coś się uszkodziło ("Tak przypuszczasz") to trzeba to wymienić?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Galaxy S3 Mini po próbie wgrania różnych wersji systemu Android, w tym CyanogenMod 12.1 i 11. Po przywróceniu oryginalnego oprogramowania wystąpiły problemy z internetem, a także z sygnałem po uszkodzeniu gniazda. Użytkownicy sugerują pobranie oryginalnego firmware z serwisu SamMobile oraz użycie narzędzia SamFirm do ściągnięcia odpowiedniego ROM-u. Wskazówki dotyczą również instalacji TWRP oraz rozwiązań problemów z APN i roamingiem danych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA