logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja nie włącza się po dłuższym czasie nieużywania - co robić?

Madryttt 29 Sie 2017 15:51 1194 8
REKLAMA
  • #1 16669944
    Madryttt
    Poziom 2  
    Zakupiłem nawigacje jakoś w lutym i włączyłem ją tylko do przetestowania. Do tej pory leżała sobie ładnie w kartoniku i czekała. No i jakoś tydzień temu ją potrzebowałem, próbuje odpalić i nie da się. Po podłączeniu zasilania pojawia się bateria na ekranie (że niby ładuje się), ale w żaden sposób nie da się jej włączyć. Co mogło się z nią stać?
  • REKLAMA
  • #2 16670007
    maly_maly
    Poziom 17  
    Ocena: 53
    Witam,
    Całkiem prawdopodobne, że bateria rozładowała się poniżej granicznego poziomu i już będzie nadawała się do wymiany, ponieważ nawigacja długo leżała rozładowana.
  • REKLAMA
  • #3 16670052
    Krzys55
    Poziom 28  
    Ocena: 302
    Na zewnętrznym zasilaniu powinna działać nawet na rozładowanej baterii.
  • #4 16670085
    Madryttt
    Poziom 2  
    No właśnie też tak uważam, że jak jest podpięta pod zasilanie to powinna dać się włączyć. No ale niestety wyświetla tylko tą baterie, że ładuje.
    Właśnie wróciłem z "serwisu" nawigacji i tam rozłożyli mi ręce na to. Kompletnie nie wiedzą co się z nią stało.
  • REKLAMA
  • #5 16670101
    Krzys55
    Poziom 28  
    Ocena: 302
    Jeżeli kupiłeś w lutym, to masz jeszcze gwarancję
  • REKLAMA
  • #6 16670229
    Madryttt
    Poziom 2  
    No niby tak, w ostateczności odeśle ją. No ale wiadomo jak to jest z tymi gwarancjami.
  • #7 16670871
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 929
    Krzys55 napisał:
    Na zewnętrznym zasilaniu powinna działać nawet na rozładowanej baterii.
    Madryttt napisał:
    No właśnie też tak uważam, że jak jest podpięta pod zasilanie to powinna dać się włączyć.

Obaj się mylicie.

Madryttt napisał:
    Właśnie wróciłem z "serwisu" nawigacji i tam rozłożyli mi ręce na to. Kompletnie nie wiedzą co się z nią stało.

Zmień serwis.

Skoro jest na gwarancji to ją odeślij. Jeśli nie chcesz to zastosuj się do tego
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1741142.html
  • #8 16670927
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1239
    W chińskich nawi przy ładowaniu mamy dwie możliwości jak jest rozładowana bateria:
    1. Po podłączeniu zasilania na ekranie pojawia się animacja włączonej baterii i urządzenie nie włącza się - musi się naładować do poziomu minimum, wtedy ruszy - tutaj też to czasem można pominąć - przy podłączonej ładowarce reset i powinna odpalić.
    2. Nawigacja odpala, ale ekran może przygasać etc.
  • #9 16671850
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 929
    koala106 napisał:
    W chińskich nawi przy ładowaniu mamy dwie możliwości jak jest rozładowana bateria

Znacznie więcej niż dwie, np. kolejna to:
    Urządzenie wcale nie ruszy, bo działa zabezpieczenie prądowe jeśli bateria potrzebuje do podniesienia więcej niż pozwala układ.

I można tak do rana, ale żeby cokolwiek wiedzieć należy wykonać podstawowe pomiary.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nawigacją, która nie włącza się po dłuższym czasie nieużywania. Po podłączeniu do zasilania na ekranie pojawia się ikona ładowania, ale urządzenie nie reaguje. Użytkownicy sugerują, że bateria mogła się rozładować poniżej granicznego poziomu, co może wymagać jej wymiany. Istnieje również możliwość, że nawigacja powinna działać na zewnętrznym zasilaniu, nawet przy rozładowanej baterii. Wskazano na konieczność wykonania podstawowych pomiarów oraz rozważenie skorzystania z gwarancji, jeśli urządzenie jest nadal objęte wsparciem producenta. Dodatkowo, podano link do forum z instrukcjami dotyczącymi resetowania urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA