logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wykończenie progów między pomieszczeniami.

zkwc 30 Sie 2017 11:38 29724 7
  • #1 16671299
    zkwc
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam

Posiadam problem otóż osoba która remontowała mi mieszkanie zostawiła mi niedokończone progi pomiędzy dwoma pomieszczeniami. Łazienką oraz przedpokojem (zdjęcie 1) oraz kuchnią i pokojem (zdjęcie 2). Czy ktoś posiada jakieś pomysły jak owe progi można wykończyć. Bardziej zależy mi na rozwiązaniu problemu ze zdjęcia numer jeden gdyż jest to duża szczelina oraz posiadam dosyć nisko położone drzwi w łazience dlatego próg nie może być zbyt wysoki.

Wykończenie progów między pomieszczeniami.Wykończenie progów między pomieszczeniami.
  • #2 16671304
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4627
    Wkleić paski z tej samej płytki. Można to ewentualnie zrobić troszkę wyżej.
  • #3 16671311
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 16671329
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    szpoak napisał:
    To zależy jak wysoko drzwi stoją bo może się okazać że zawadzą o paski które kolega proponuje.
    Wszystko można zrobić. Można podnieść drzwi na zawiasach, można obciąć drzwi od dołu, można wkleić pasek płytki, lub dołożyć pasek z panela np. przykręcając go do podłoża dwoma wkrętami z dyblami. Można w końcu pomierzyć szczelinę i sprawdzić w sklepie jak szerokie i wysokie są nakładki na progi (maskujące połączenia dwóch podłóg).
  • #5 16671340
    zkwc
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    szpoak napisał:
    Sam robiłeś? Jeśli jakiś wykonawca to weź chłopie to reklamuj bo gość zeza miał jak "ta lala".
    Wykończenie progów między pomieszczeniami.

Panele w stosunko do ściany krzywo, podłoga w łazience też. Nie mógł wyjść z tymi kafelkami trochę do przodu i wjechać głebiej z panelem?
    W sklepie gotowców raczej nie znajdziesz. Jaka jest rónica między kafelkami a panelem w wysokości i jak wysoko stoją drzwi łazienkowe nad panelami?
    Dodano po 1 [minuty]:
    stanislaw1954 napisał:
    Wkleić paski z tej samej płytki.
    To zależy jak wysoko drzwi stoją bo może się okazać że zawadzą o paski które kolega proponuje.

Tak jak napisałem w poscie to nie ja jestem autorem tego dzieła, drzwi 25 mm nad panelami a panele jakieś 5mm pod kafelkami. Czy istnieje możliwość zakupu jakiś gotowych progów które są mocowane na jakiś rozpór albo zatrzask bez wiercenia?
  • #6 16671356
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    zkwc napisał:
    Czy istnieje możliwość zakupu jakiś gotowych progów które są mocowane na jakiś rozpór albo zatrzask bez wiercenia?
    Trzeba się wybrać do sklepu/ marketu budowlanego i tam na pewno coś doradzą . Są też kleje , którymi można przytwierdzić próg do podłoża.
  • #7 16671385
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #8 16671468
    marek49ae
    Poziom 24  
    Ocena: 254
    Takie coś może być?Wykończenie progów między pomieszczeniami.

listwa progowa maskująca.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z niedokończonymi progami między łazienką a przedpokojem oraz kuchnią a pokojem. Szczególnie zależy mu na rozwiązaniu dla dużej szczeliny przy drzwiach łazienkowych, które są nisko osadzone. W odpowiedziach proponowane są różne rozwiązania, takie jak wkleić paski z tej samej płytki, podnieść lub obciąć drzwi, zastosować gotowe nakładki na progi, lub użyć listwy progowej maskującej. Użytkownicy sugerują również wizytę w sklepie budowlanym w celu uzyskania fachowej porady oraz poszukiwanie klejów do przytwierdzenia progów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA