logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MS WORD albo inny program - Kompilacja plików i ograniczona edycja użytkowników

BRZYDAL44 31 Sie 2017 13:32 1077 4
REKLAMA
  • #1 16673275
    BRZYDAL44
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam Wszystkich serdecznie!
    Zwracam się do Was o pomoc bo szukałem rozwiązania, ale jednak mnie przerosło.
    Czy Word albo jakiś inny program ma taką funkcjonalność?

Przykład:
    Tworzę plik tekstowy o określonej strukturze - np. nagłówków i paragrafów
    NAGŁÓWEK 1
    PARAGRAF 1
    NAGŁÓWEK 2
    PARAGRAF 2

Następnie powielam ten plik czyli mam dwa pliki tekstowe DOC X i DOC Y. Każdy z nich edytuje inny użytkownik wpisując swoją teść w PARAGRAFY. No i teraz

- zależy mi żeby użytkownicy nie mogli edytować struktury NAGŁÓWKÓW tylko uzupełniać PARAGRAFY
    - jak oba dokumenty będą skończone chciałbym móc zrobić ich automatyczną kompilację do nowego dokumentu w takim układzie:

NAGŁÓWEK 1
    PARAGRAF 1 z DOC X
    PARAGRAF 1 z DOC Y

NAGŁÓWEK 2
    PARAGRAF 2 z DOC X
    PARAGRAF 2 z DOC Y

Czy ktoś z Was ma może pomysł jak to zrobić, albo zna jakiś program - może być on-line? Będę wdzięczny za pomoc
    Pozdrawiam
    Krzysiek
  • REKLAMA
  • #2 16676580
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16680167
    BRZYDAL44
    Poziom 7  
    Dzięki za odpowiedz, ale nie szukam rozwiązania doklejania dokumentów jeden pod drugi tylko łączenia tekstów z 2 dokumentów według ustalonej hierarchii NAGŁÓWKÓW i PARAGRAFÓW.
    Jak nie WORD to moze znacie jakieś inne narzędzie? Dokumenty są za duże żeby robić ręcznie copy/pase - tzn ich hierarchia jest bardzo rozbudowana. Jeden to regulamin, a drugi to wytyczne do niego.
    Obecnie użytkownik musi czytać 2 dokumenty jednocześnie, żeby wiedzieć o co chodzi, a chciałem zrobić połączanie fragmentu regulaminu i wytycznych w obrębie hierarchii tak, żeby wszystko było w jednym miejscu.

PS: marka niestety nie wchodzą w grę, to musi być ogólnodostępne rozwiązanie i proste do implementacji.
  • REKLAMA
  • #4 16680312
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 16681700
    BRZYDAL44
    Poziom 7  
    Hej, sylvi91 dzięki jeszcze raz za podpowiedzi dotyczące makr, ale tak jak wcześniej pisałem makra odpadają...takie wymogi firmy:( Albo WORD ze swoją funkcjonalnością, albo inne oprogramowanie.
    Udało mi się jednak zrobić połączenie plików według hierarchii w WORDzie bez makr. Kluczem jest taka sama struktura nagłówków (style). Dokładnie to samo co wykorzystuje spis treści.
    Z góry przepraszam za nagranie bo robiłem to pierwszy raz, ale uznałem, że może komuś się przyda https://youtu.be/Fq7oRKNZpWY
REKLAMA