logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CASE 7210 98r. - EHR nie działa, wyświetla kody =. i ll. po czyszczeniu złączy

Rafik4 31 Sie 2017 21:44 4647 2
REKLAMA
  • #1 16674268
    Rafik4
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Witam
    Po włączeniu zapłonu na wyświetlaczu jest przez chwilę "0", następnie wyświetla dwie poziome kreski z kropką "=.", po przytrzymaniu przełącznika w pozycji "DOWN", wyświetla dwie pionowe kreski z kropką "ll.", kontrolka obok przełącznika mruga. Na początku miałem na wyświetlaczu na przemian mrugające H i Y. Po czyszczeniu złączy od czujników, potencjometrów mam to co wyżej. Podnośnik nie reaguje, cewki sprawdzone, po podaniu na nie napięcia zewnętrznego podnośnik podnosi i opuszcza. Proszę o pokierowanie co jeszcze mogę sprawdzić, jakiś wycinek z serwisówki na temat EHR w tym ciągniku, instrukcja kalibracji, znaczenie kodów z wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16674531
    BORG
    Poziom 21  
    Ocena: 211
    Witam,

o ile mnie pamięć nie myli, w tym modelu był identyczny EHR jak w McCromick serii CX 75-105. Jeśli tak, to błędy będą następujące:
    "H , Y" - system nie może odczytać danych kalibracyjnych. Niezbędna ponowna kalibracja.
    "=." - Uszkodzony/e włącznik(i) na błotniku. Błąd ustępuje po zwolnieniu przycisku.
    "||." - Uszkodzony włącznik podnośnika góra/dół. Błąd ustępuje po zwolnieniu przycisku z pozycji "DOWN MOMENTARY"

Błąd "H,Y" uniemożliwia dalsze korzystanie z podnośnika.
    Błędy "=." i "||." Ograniczają funkcjonalność, jednak podnośnik powinien pozostawać aktywny.

W razie konieczności zamieszczę wycinek z instrukcji McCormick'a, jednak numeracja i oznaczenia przewodów mogą wprowadzać w błąd.
    Pozdrawiam
  • #3 16739942
    Rafik4
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Dziękuję za pomoc, przyczyną awarii był zwarty włącznik opuszczania na lewym błotniku, w tym przypadku są włączniki kontaktronowe w konfiguracji NO, uszkodzony miał rezystancję 70Ω, to już wystarczyło aby zablokować podnośnik. Nigdzie w sklepach takiego nie znalazłem więc zastosowałem inny włącznik stosowany w przemyśle, niestety na zwykłym styku, jak się zabrudzi to wymienię, mam tego trochę.
REKLAMA