Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot - Dziwny dźwięk po wymianie rozrusznika

jw2010 01 Sep 2017 12:16 1695 5
    jw2010
    Level 6  
    Witam
    Wymieniłem rozrusznik na nowy. Przed zamontowaniem podłączyłem go pod akumulator w celu sprawdzenia czy działa. Po założeniu okazało się, że po przekręceniu kluczyka rozrusznik strasznie trzeszczy czy zgrzyta, nie wiem jak to opisać i suma sumarum nie zapala.Dopiero za którymś razem zapali, ale przy wyłączaniu słychać gwizd. Rozrusznik jest identyczny jak poprzedni. Sam już nie wiem, czym to może być spowodowane. Może ktoś ma jakiś pomysł jaka jest przyczyna?
    Pozdrawiam
    FRANKOX
    Level 15  
    Prawdopodobni jest uszkodzony wieniec do którego wsprzęgla się rozrusznik , ma uszkodzone ,rozklepane zęby i zębatka rozrusznika ni może się dobrze zasprzęglić .
    andrzej20001
    Level 43  
    jw2010 wrote:
    na nowy
    Jeśli jest nowy a nie "nowy ze złomu" zle go założyłeś. Jaki silnik?
    A juz doczytałem 1,4hdi , i zle go zamontowałeś :)
    jw2010
    Level 6  
    Nówka ze sklepu.Na pewno nie regenerowany. Przy przykręcaniu śruby od góry nie można było jej złapać, trzeba było poluzować dwie od spodu i dopiero ta złapała. W sumie też się nad tym zastanawiałem, że coś chyba źle założyłem, ale z drugiej strony jak są trzy śruby to co może być nie tak. Czy może być mimo to trochę krzywo i stąd ten problem?
    andrzej20001
    Level 43  
    Popatrz na ślad na bloku😊 Menda obraca sie
    tytan58
    Level 20  
    Sprawdź czy masz założoną tulejkę centrującą , ona czasami wychodzi razem z rozrusznikiem i może nie przełożyłeś do nowego.