logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dodanie DSN dla Pervasive ODBC Engine Interface - wymagane atrybuty?

mikmas 08 Wrz 2017 18:48 765 2
REKLAMA
  • #1 16688716
    mikmas
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Jak w temacie - potrzebuję dodać z użyciem SQLConfigDataSource z ODBCCP32.DLL DSN. Problemem jest sterownik, a konkretniej, jakie atrybuty przyjmuje. O ile z popularnym np. SQL Client nie ma problemu, o tyle z moim sterownikiem - Pervasive ODBC Engine Interface - taki problem już jest.

Jak pobrać, jakie wymagane są atrybuty dla tego silnika, aby dodał wpis?

W ostateczności zrobię zrzut rejestru przed dodaniem ręcznie, a następnie porównam go z tym po i po prostu dodam takie same klucze samemu, jednak śmierdzi to mi łopatologią i awaryjnością
  • REKLAMA
  • #2 16689123
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1464
    z pervasivem jest jeden problem. Struktura tabel nie jest jawna, potrzebne są pliki *.DDF i kilka innych (od producenta oprogramowania / twórcy bazy)
    Wiedza o jaką pytasz jest(???) / była generalnie dostępna, to BYŁO jakoś bardzo proste, jak przez mgłę miało to wymiar jak pokazanie katalogu, tylko te pliki DDF :(

firmie Pervasive tak dobrze się wiodło, że połknęłi ich / przekształcili w Actian
  • #3 16693134
    mikmas
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Pliki DDF mam. Ogólnie jestem dość mocno w temacie, więc z tym nie ma problemu. Potrzebuję jednak info, jakie parametry przyjmuje sterownik, aby utworzyć DSN

Dodano po 6 [godziny] 29 [minuty]:

OK, chyba mam. Zdebugowałem sterownik IDA Disaseembler i wychodzi na to, że nie potrafi on tworzyć nowej bazy danych, jedynie wpis. Wymagane są parametry DSN i DBQ. Tworzenie bazy robi się gdzieś indziej
REKLAMA