logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd Brak BOOTMGR przy instalacji Windows 7 - jak to naprawić?

Setka933 09 Wrz 2017 13:01 1842 8
REKLAMA
  • #1 16689754
    Setka933
    Poziom 7  
    Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum , mój problem przedstawia się następująco, chce wgrać system Windows 7 pro ,problem jest taki że po jego uruchomieniu wyskakuje błąd BRAK BOOTMGR NACIŚNIJ CTRL ALT DEL BY KONTYNUOWAĆ , no i po naciśnięciu restart i cała sekwencja się zapętla, pobrałem WIN 7 ustawiłem First Boot Device CD ROOM a na drugie Dysk , niestety nie wyświetla mi się "Dowolny klawisz spowoduje rozruch z dysku"właściwie nic sie nie wyświetla tylko komunikat o bootmgr. Czy ktoś mógłby mi doradzić co w takiej sytuacji mogę zrobić ,nie mam dostępu do innego komputer żeby wgrać Windows na prostotę. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16689791
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1624
    CD-rom nie czyta ci płyt lub płyta z instalatorem nie jest bootująca. Sam wypalałeś płytę?
  • REKLAMA
  • #3 16689804
    Setka933
    Poziom 7  
    Cd rom czyta płytę bo już na nim instalowalem system ,ale nie działał mi dźwięk więc chciałem od nowa zainstalowac. Płyta jest bootowalna ,bo wcześniej miałem z niej system w kompie wygrany,Zresztą z każdą wkładałam kilka płyt na każdej jest to samo.
  • REKLAMA
  • #4 16690255
    kindlar
    Poziom 42  
    Bio widzi cd napęd? Pokaż fotki.
    Odepnij HDD i sprawdź.
  • #5 16690314
    Setka933
    Poziom 7  
    Tak Bios widzi napęd, teraz mam inny problem, przełożyłem wszystko do innej płyty i teraz windows sie odpalił i wyskakuje "nie znaleziono zadnych sterownikow urzadzen upewnij sie ze ,nosnik instalacyjny zawiera odpowiednie sterowniki.." dodam ,ze wkladalem plyte z vista i na 7 jest to samo. Zmienilem tez dysk nic nie dalo.

Dodano po 28 [minuty]:

Błąd Brak BOOTMGR przy instalacji Windows 7 - jak to naprawić?. Daje zdjecie jak to wyglada
  • REKLAMA
  • #6 16690399
    kindlar
    Poziom 42  
    Ściągnij sterowniki do chipsetu i wskaż podczas instalacji.
  • #7 16690409
    Setka933
    Poziom 7  
    Ok ,narazie nie mam jak bo to jedyny komputer ,jutro posaram sie zgrac na pendrive i wrzuce.

Dodano po 16 [minuty]:

Teraz wyskakuje taki komunikat Błąd Brak BOOTMGR przy instalacji Windows 7 - jak to naprawić?
  • #8 16691072
    kindlar
    Poziom 42  
    Sam widzisz, że jeszcze do napędu sterownika potrzeba. Może wrzuć instalkę na pendrajwa jeśli płyta główna (bios) bootuje z usb to RUFUSEM zrób pena instalacyjnego.
  • #9 16691076
    Setka933
    Poziom 7  
    Ok zrobie jak mowisz i napisze czy poszlo.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z instalacją systemu Windows 7, który wyświetla błąd "BRAK BOOTMGR". Po ustawieniu napędu CD jako pierwszego urządzenia rozruchowego, nie pojawia się komunikat o możliwości uruchomienia z płyty. Użytkownik potwierdza, że napęd CD działa, a płyta jest bootowalna. Po przeniesieniu komponentów do innej płyty głównej, pojawia się nowy błąd dotyczący braku sterowników urządzeń. Użytkownicy forum sugerują sprawdzenie ustawień BIOS, odłączenie dysku twardego oraz pobranie odpowiednich sterowników do chipsetu. Rekomendują również utworzenie bootowalnego pendrive'a z instalatorem systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA