Podpowie mi ktoś jak to rozwiązać, tak krok po kroku.
Wciskanie klawiszy nie działa (klawiatura sprawna) Płyty recovery nie odpala (nie działa auto rozruch)
Format systemu niemożliwy.
Komputer stał przez dwa tygodnie bez zasilania.
Zasilacz sprawny.
Już to czytałem i nic, nie odpala płyty, w momencie kiedy naciskam "dowolny klawisz" nic się nie dzieje i pojawia się komunikat "Brak BOOTMGR" I wracam do punktu wyjścia.
Wejdź do BIOS'u i ustaw bootowanie z napędu na pierwszym miejscu. A jeśli już to robiłeś a masz dwa napędy to może ustawiłeś nie ten napęd do którego włożyłeś płytę z systemem?
Nie wiem czy to cokolwiek da ale spróbować nie zaszkodzi. Mianowicie wyłącz pozostałe "Boot Device". Zostaw tylko ten pierwszy. Jak to nie pomoże to odłącz komputer od zasilania, odkręć obudowę i wyciągnij baterię z płyty głównej na min 20 minut (ja zawsze wyciągam na jakieś 30). Po czym włącz komputer, przejdź do BIOS'u żeby sprawdzić czy na pierwszym miejscu w "Boot Device" jest napęd dysków. I spróbuj uruchomić system z płyty.
Jeśli to nie pomoże to na 90% coś z płytą bądź napędem.
Jeżeli płyta główna obsługuje bootowanie z pendrive'a, to proponuję (w ramach możliwości) skorzystać z innego komputera, utworzyć bootowalny pendrive tak jak w tym poradniku, wgrać na niego system z płyty i spróbować uruchomić z niego system.
✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem systemu Windows 7, który wyświetla komunikat "Brak BOOTMGR". Klawiatura nie reaguje, a płyty recovery nie uruchamiają się. Użytkownik sprawdził dwa napędy, które są sprawne, oraz używa oryginalnej płyty. Wskazówki dotyczące rozwiązania problemu obejmują sprawdzenie ustawień BIOS, ustawienie bootowania z napędu jako pierwszego, a także odłączenie zasilania i wyjęcie baterii z płyty głównej na 20-30 minut. Użytkownik rozważa również stworzenie bootowalnego pendrive'a z systemem, ale problem nadal nie został rozwiązany. Wygenerowane przez model językowy.