logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Huawei B315 i TP-Link WR-941ND do przedłużenia sygnału Wi-Fi?

kedarkk 09 Wrz 2017 15:06 807 3
REKLAMA
  • #1 16689932
    kedarkk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Pytanie do znawców, wziąłem na próbę router Huawei B315 i pytanie czy da się przedłużyć sygnał w domu (mam piętrówkę) Huawei jest na dole w sieci plus LTE potrzebuję przedłużyć sygnał na TPLINKA WR-941ND aby na górze był internet ogólnie jest ale słaby filmów na TV się nie da obejrzeć z serwera.
    Czy zna ktoś konfigurację aby połączyć te 2 routery ze sobą bo mi się przez 3 dni nie udało.
    Kable nie wchodzą w grę.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16689948
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    WDS raczej nie zadziała na dwóch rożnych urządzeniach. Jedyna możliwość to poszukanie alternatywnego oprogramowania dla TP-linka i konfiguracja jako wzmacniacz. Oczywiście fajerwerków nie oczekuj w działaniu trybu wzmacniacza.
  • REKLAMA
  • #3 16690007
    kedarkk
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dziękuję za odpowiedź.
    Domyślałem się tego niestety nie mam innej możliwości podłączenia internetu muszę mieć internet radiowy (obecnie mam radiowy i 2 routery "wr-941nd oraz wr-1043nd" i śmiga to dobrze) połączone WDS ale umowa się mi skończyła i szukam jakiejś alternatywy bo niestety drogo jest.
    W plusie nie mają niestety tp-linka mają D-Link DWR-960 lecz nie widzę w nim WDS jest tylko Bridge Ethernet Ports czy to jest to samo ??
  • #4 16690011
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    kedarkk napisał:
    Bridge Ethernet Ports czy to jest to samo

Oczywiście że nie, tu chodzi o porty ethernet przecież to wyraźnie jest napisane. Tak jak pisałem poszukaj alternatywnego oprogramowania na TP-Linki.
REKLAMA