logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 home 64 - Windows nie reaguje na klawiature

Lamagra 11 Wrz 2017 16:29 483 2
REKLAMA
  • #1 16693497
    Lamagra
    Poziom 9  
    Gotowiec OMEN by HP, model 870-234ng, Windows 10 home, 64 bit

Szukałem już różnych pomysłów i nic nie pomaga, diody klawiatury się świecą ale nic ponadto. Nawet zalogować się już nie mogę! a zaczęło się niewinnie, szukałem rozwiązania jak sprawić by w grach trzymany przycisk nie przerywał swojej funkcji.

Wielu krzyknęła, że jeżeli klawiatura działa i nie jest nic zblokowane u ustawieniach samej klawiatury to tylko jakiś filtr w rejestrze. Wiec pokierowany krok po kroku szukam, dokładnie ten który powinienem, postępuje zgodnie z instrukcjami.... No i (wulgaryzm). Najpierw wywalił error inaccessible boot device a gdy udało się to naprawić PC zaczął się włączać bez aktywnej klawiatury.

Help! Nawet nie wiem jak się dostać w tryb przywracania, bo z znanych mi sposobów trzeba użyć skrótu klawiszowego.
  • REKLAMA
  • #2 16693530
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1079
    W którym momencie klawiatura przestaje reagować (z opisu to wprost nie wynika)?
    Jakieś myki z resetem BIOS-u (UEFI) Pan sprawdzał?

PS
    Może się okazać, że to wcale nie system jest winowajcą.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #3 16693792
    Lamagra
    Poziom 9  
    Z biosem nie próbowałem nic, po włączeniu odrazu ładuje się Windows, nie zauważyłem momentu na jakąś kombinację klawiszy. Jakieś wymuszenie trybu awaryjnego przez włączenie z przytrzymanym wyłącznikiem nie dało efektu.

Przez odłączenie i podłączenie napięcia włącza się diqgnozowanie wraz z startem ale z tego nic nie wynika.

Klawiatura sama reaguje na tyle że przy starcie zaświeci lampami CapsLock i reszta, później ustawia się jak zawsze, z włączonym NumLock, ale nie reaguje na klikanie w klawisz ę.
REKLAMA