Witam,
Chciałbym kupić wideodomofon i zamontować go przy furtce domu jednorodzinnego, zastanawiam się nad opcją IP.
Mam pytanie jak to działa tj. jaka jest droga połączenia - pakietów.
Moje oczekiwania są mniej więcej takie:
1. Jeden "monitor umieszczony na stałe w salonie"
2. Monitory lokalne dostęp ze Smartfona w obrębie domu.
3. Nie chciałbym aby wideodomofon bazował na rozwiązaniach "w chmurze" gdyż
mam mało stabilne połączenie z internetem (LTE)
nie chcę by pakiety szły do publicznej sieci a potem wracały z jakiegoś serwera producenta do mnie (szybkość, bezpieczeństwo)
Czy istnieją urządzenia współpracujące z lokalnym serwerem (instalowanym np na Linuxie?)
Chciałbym odizolować sieć kamery aby nie było przez nią dostępu do mojej domowej sieci LAN.
Aktualnie mam w słupku bramy doprowadzoną skrętkę ethernet-ową, 8 żyłowy kabel + 3 żyłówkę o większym przekroju
wszystko to wchodzi do mnie do piwnicy domu.
Czy możecie mi coś polecić aby przynajmniej po części spełniało moje oczekiwania i było w miarę niezawodne?
Pozdrawiam,
Chciałbym kupić wideodomofon i zamontować go przy furtce domu jednorodzinnego, zastanawiam się nad opcją IP.
Mam pytanie jak to działa tj. jaka jest droga połączenia - pakietów.
Moje oczekiwania są mniej więcej takie:
1. Jeden "monitor umieszczony na stałe w salonie"
2. Monitory lokalne dostęp ze Smartfona w obrębie domu.
3. Nie chciałbym aby wideodomofon bazował na rozwiązaniach "w chmurze" gdyż
mam mało stabilne połączenie z internetem (LTE)
nie chcę by pakiety szły do publicznej sieci a potem wracały z jakiegoś serwera producenta do mnie (szybkość, bezpieczeństwo)
Czy istnieją urządzenia współpracujące z lokalnym serwerem (instalowanym np na Linuxie?)
Chciałbym odizolować sieć kamery aby nie było przez nią dostępu do mojej domowej sieci LAN.
Aktualnie mam w słupku bramy doprowadzoną skrętkę ethernet-ową, 8 żyłowy kabel + 3 żyłówkę o większym przekroju
wszystko to wchodzi do mnie do piwnicy domu.
Czy możecie mi coś polecić aby przynajmniej po części spełniało moje oczekiwania i było w miarę niezawodne?
Pozdrawiam,