Witam, przyszedł mi dzisiaj nowy monitor i postanowiłem, że przy okazji wymiany starego na nowy przyda się posprzątać za biurkiem i rozplątać kable więc odłączyłem wszystkie urządzenia. Mam router TP-LINK TL-WR841N połączony z modemem firmy CISCO model EPC3010. Po podłączeniu wszystkiego na nowo okazało się że mój komputer nie łączy się z siecią ( kabel LAN podłączony do routera), WiFi również nie działa (wcześniej oczywiście wszystko działało bez zarzutu). Gdy podłączam komputer bezpośrednio do modemu internet działa.
W oknie Ethernet Status komputer przyjmuje i wysyła dane:
Wie ktoś jak taki problem rozwiązać ? Pierwsze co przyszło mi do głowy to że źle podłączyłem ze sobą router i modem, ale sprawdziłem wszystkie możliwe kombinacje i internetu jak nie było tak nie ma
Przepraszam za wszelkie błędy merytoryczne, nie znam się na tym.
Za chwilę dodam schemat połączenia modemu i routera.
legenda:
czerwoną strzałką zaznaczyłem kabel łączący modem z routerem wpięty do gniazda WAN
żółta strzałka to kabel dostarczający internet do modemu (ma on okrągłe wkręcane wejście, pręcik na środku)
zielona strzałka to kabel internetowy do modemu (LAN) i to właśnie z nim jest problem bo nie wykrywa go router
niebieski kabel idzie od routera do komputera.
W oknie Ethernet Status komputer przyjmuje i wysyła dane:
Wie ktoś jak taki problem rozwiązać ? Pierwsze co przyszło mi do głowy to że źle podłączyłem ze sobą router i modem, ale sprawdziłem wszystkie możliwe kombinacje i internetu jak nie było tak nie ma
Przepraszam za wszelkie błędy merytoryczne, nie znam się na tym.
Za chwilę dodam schemat połączenia modemu i routera.
legenda:
czerwoną strzałką zaznaczyłem kabel łączący modem z routerem wpięty do gniazda WAN
żółta strzałka to kabel dostarczający internet do modemu (ma on okrągłe wkręcane wejście, pręcik na środku)
zielona strzałka to kabel internetowy do modemu (LAN) i to właśnie z nim jest problem bo nie wykrywa go router
niebieski kabel idzie od routera do komputera.