logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza 6L 1.4 16V BBY 04r - Słabo odpala po nocy, dłuższym staniu.

21 Wrz 2017 19:00 10905 7
REKLAMA
  • #1 16712616
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 16713394
    krzysztofgerald
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Spróbuj jeszcze wyregulować obroty silnika.
  • REKLAMA
  • #3 16713405
    sk700
    Poziom 31  
    Ocena: 416
    krzysztofgerald napisał:
    Spróbuj jeszcze wyregulować obroty silnika.

Śrubą na gaźniku? Litości...
    Jest LPG?
    Po kolei:
    -odczyt błędów
    -odczyt parametrów na zimnym silniku, zwłaszcza temperatur
    -pomiar ciśnienia paliwa podczas rozruchu.
    pablosek2 napisał:
    I podczas jazdy obroty potrafią zawiesić się na 1000RPM jak auto jest rozgrzane (jadac w korku)

Gdy auto się jeszcze toczy? Jak tak to normalne.
  • REKLAMA
  • #4 16713655
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 16714143
    sk700
    Poziom 31  
    Ocena: 416
    pablosek2 napisał:
    co do pomiarow w serwisie nie kazdemu chce sie to zrobic. Tylko odczytc i aby klijenta skasowac.

Realia, dodam jeszcze, że nie każdy potrafi wyniki poprawnie zinterpretować. Musisz znaleźć kogoś kto takie rzeczy ogarnia bo w ciemno można pół auta wymienić a problem dalej pozostanie.
  • REKLAMA
  • #6 16767553
    boruwa61
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie ma m podobny problem z seatem ibizą 6l 16v 2009 r. silnik bxw.
    Rano odpala ok 500 obrotów i gaśnie drugi odpał jest dobrze. Dopiero po postoju ok 5-6 godzin znowu to samo. Wymienione 2 czujniki temperatury. U mechanika założyli zaworek zwrotny na przewodzie paliwa, nic to nie dało, ciśnienie paliwa w normie ok 3bar nie zapłaciłem nic ale prosili o telefon czy coś się zmieniło. Mam lpg ale zakręcałem i jeździłem dwa dni bez gazu i było to samo.
    Proszę o pomoc lub namiary na mechanika z okolic Katowic co lubi wyzwania nietypowe.
  • #7 17307943
    luk0708
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Czy udało się rozwiązać problem? Mam to samo.
  • #8 17311156
    boruwa61
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    winna była pompa paliwa po wymianie wszystko ok

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odpalaniem Seata Ibizy 6L 1.4 16V, który po dłuższym postoju, zwłaszcza w nocy, ma trudności z osiągnięciem prawidłowych obrotów jałowych. Silnik początkowo uruchamia się na 500 RPM, a po chwili stabilizuje się na 1100 RPM. Wymieniono już przepustnicę, cewki oraz świece, a rozrusznik został zregenerowany. Użytkownik zauważa również, że obroty mogą zawieszać się na 1000 RPM podczas jazdy w korku. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak odczyt błędów, pomiar ciśnienia paliwa oraz regulacja obrotów silnika. Inny użytkownik z podobnym problemem wymienił pompę paliwa, co rozwiązało jego trudności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA