logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki konwerter MIDI/karaoke na WAV polecacie?

Piotrek66 05 Sie 2005 19:07 3358 14
REKLAMA
  • #1 1709491
    Piotrek66
    Poziom 12  
    Witam. Potrzebuję konwertera z midi, karaoke, na wav. Czy jest takowy? Prosiłbym o natychmiastową pomoc. Z góry dziękuje :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1709593
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 63
    Witam.
    Ja proponuję wgrania programu np CD1.5 lub prostego rejestratora dżwięku z Yamahy.
    Uruchomić oba programy i nagrać.
    Komputer nagra to co będzie słyszał.
    marcinelektronik(_at_)poczta.onet.pl
    Pozdrawiam.
    Marcin.

Dodano po 4 [minuty]:

Witam.
    Zobacz też
    http://www.basi-karaoke.com/software/free/MID_Converter.htm
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #3 1709628
    Piotrek66
    Poziom 12  
    Dziękuję bardzo za program :) Przyda się.

Dodano po 19 [minuty]:

Niestety ten program może tylko 60 sekund konwertować... A tych drugich nie mogę znaleść... Proszę o ponowną pomoc :|
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1710451
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Masz tu nazwy programów które nagrywają dżwięk bez ograniczeń.

cdex_150

YSTATION32 YAMAHA DS-XG Application

Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #6 1710807
    Piotrek66
    Poziom 12  
    Tego drugiego programiku niestety nie mogę niestety znaleść... :| Znajduję mi zaledwie trzy strony i wszystkie takie same...
  • REKLAMA
  • #8 1711479
    Piotrek66
    Poziom 12  
    No dzięki wielkie... Tylko powiec mi w co tam trza kliknąć po wszystko jest po japońsku czy chińsku a ja z deka nie czaję :?
  • #9 1711845
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Podałem stronę z której mam ten program program ma 7Mb nie wiem jak go przesłać.
    Podaj email sprubuję przesłać.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #11 1713980
    Piotrek66
    Poziom 12  
    Marcin mój mail to piterbicki(_at_)wp.pl Jak mógłbyś przesłać to prześlij choć wątpie że pójdzie :) A jak nie uda ci się mailem to spróbuj wgrać na jakiś serwer FTP :)
  • Pomocny post
    #12 1714247
    amator
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    Witam.
    MID na WAV dobrze konwertuje również Wingroove (instaluje się jako driver MIDI, jakość odgrywanych plików jest super) - wystarczy dobrze poszukać w internecie a na pewno znajdziesz.
    Pozdrawiam.
  • #13 1714347
    Piotrek66
    Poziom 12  
    Dziękuję bardzo o to mi chodziło :D
  • #14 2087013
    Guma1975
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Witam! Co do Wingrove ty chyba nie słyszałeś co to super !
    http://www25.brinkster.com/midig/
    wydając komendy z linii poleceń można tym przekonwertować mida do wav bez uczestnictwa lub nawet posiadania karty dźwiękowej !

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano konwertera plików MIDI/karaoke na format WAV. Zaproponowano użycie programów takich jak CD1.5, prosty rejestrator dźwięku z Yamaha, a także narzędzi typu Wingroove, który instaluje się jako sterownik MIDI i oferuje wysoką jakość odtwarzania. Wskazano również na programy cdex_150 oraz YSTATION32 (YAMAHA DS-XG Application) jako rozwiązania do nagrywania dźwięku bez ograniczeń czasowych. Podano linki do oficjalnej strony Yamaha, gdzie można znaleźć oprogramowanie XG-Full, choć interfejs jest w języku japońskim. Dodatkowo polecono Timidity, program działający pod Windows i Linux, umożliwiający konwersję MIDI do WAV z obsługą soundfontów programowych. Wspomniano także o narzędziu midig, które pozwala na konwersję MIDI do WAV z linii poleceń bez konieczności posiadania karty dźwiękowej. Problemy z ograniczeniem czasowym w niektórych programach oraz trudności w znalezieniu i pobraniu oprogramowania zostały omówione.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA