logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podzielić plik MP3 na mniejsze utwory? Szukam odpowiedniego programu

Gela 06 Sie 2005 00:46 4628 9
REKLAMA
  • #1 1710362
    Gela
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    Jakim programem można podzielić *.mp3 na mniejsze pliki bo mam jedną mp-trójkę w której jest kilkanaście utworów.
  • REKLAMA
  • #2 1710482
    Czarnuszysko
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Najlepszym sposobem jest użycie programu w stylu GoldWave czy WaveLab jednak są to programy z dużą ilością opcji i nie najprostsze dla poczatkujących, a sama bróbka dzwięku odywa się po zdekompresowaniu mp3 do wav które trzeba później ponownie kompresowac do mp3. Jeżeli chodzi o samo podzielenie plików mp3 bez ich dekompresji to polecam program Hydra Mp3 Studio który to to tego celu nadaje sie idealnie.
  • REKLAMA
  • #3 1710670
    naster
    Poziom 10  
    Skorzystaj z programy AudioCity. Prosty, mało waży i dobry.
    Pzdr.
  • REKLAMA
  • #4 1710916
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Domyślam się, że ściągnąłeś jakiś album w postaci jednego pliku mp3. Poszukaj pliku o takiej samej nazwie, ale o poszerzeniu cue. Tam są informacje pozwalające na automatyczny podział pliku na pojedyńcze utwory.
  • #5 1711443
    bartas1503
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 6
    Mozesz sam sobie wyciac... odpowiedni kawalek z tego wielkiego mp3 uzywajac traktor dj studio... i to moim zdaniem wystraczy pozdrawiam
  • #6 1778367
    grzesiek_nysa
    Poziom 25  
    Ocena: 57
    jankolo napisał:
    Domyślam się, że ściągnąłeś jakiś album w postaci jednego pliku mp3. Poszukaj pliku o takiej samej nazwie, ale o poszerzeniu cue. Tam są informacje pozwalające na automatyczny podział pliku na pojedyńcze utwory.

Witam,mam taki pliczek dolaczony do mp3 i jak mam to wypalic zeby bylo podzielone na pojedyncze kawalki??

Pozdrawiam
  • #7 1778947
    piotrd90
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Jesli chcesz poprostu powycinac kawałki muzyki z całego utworu to najłatwiej zrobic to narzędziem Nero Wave editor które jest wbudowane w Nero 6 :)
  • REKLAMA
  • #9 1778977
    grzesiek_nysa
    Poziom 25  
    Ocena: 57
    Wielkie dzieki jankolo,o to mi chodzilo.

Pozdrawiam
  • #10 1783310
    arturo898
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Gela napisał:
    Jakim programem można podzielić *.mp3 na mniejsze pliki bo mam jedną mp-trójkę w której jest kilkanaście utworów.

Ja uzywam mp3direct cut. Zaznaczam to czego ma nie być, usuwam, to co zostało SAVE AS i mam gotową mp3[/i]

Moderowany przez jankolo:

Autor wątku ma problem wyjaśniony. Temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podziału jednego pliku MP3 zawierającego wiele utworów na mniejsze, pojedyncze pliki. Rekomendowane są programy umożliwiające edycję i cięcie plików audio, zarówno z dekompresją do WAV, jak i bezpośrednio na MP3. Do bardziej zaawansowanych narzędzi należą GoldWave i WaveLab, które jednak są skomplikowane dla początkujących i wymagają konwersji do WAV i ponownej kompresji do MP3. Prostszym rozwiązaniem do bezstratnego cięcia MP3 jest Hydra Mp3 Studio oraz mp3DirectCut, które pozwalają na edycję bez dekompresji. Inne polecane programy to AudioCity – lekki i prosty w obsłudze, Nero Wave Editor dostępny w pakiecie Nero 6, oraz Traktor DJ Studio do ręcznego wycinania fragmentów. W przypadku posiadania pliku CUE można automatycznie podzielić album na utwory zgodnie z zawartymi w nim informacjami. Link do dodatkowego opisu metody podziału plików MP3 został również udostępniony.
REKLAMA