logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd bramy skrzydłowej MPC - brama nie domyka się po kilku dniach

colin4 03 Paź 2017 20:32 2214 3
  • #1 16736172
    colin4
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam

Panowie mam problem z napędem bramy skrzydłowej formy MPC. Wszystko mi ładnie działa przez 2-3 dni a po tym czasie brama się nie domyka do końca lub nie otwiera do końca. Ograniczniki mechaniczne zamontowane na zamykaniu i na otwarciu. Czas zamykania i otwierania ustawiałem około 3s dłuższy jak potrzeba to pełnego otwarcia i zamknięcia a po 3 dniach brama dalej nie domyka się do końca... Ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi ? Jak ustawie czasy na nowo brama dalej działa poprawnie ale znowu tylko przez chwile. Jaki powinien być zapas czasu przy dojściu do ogranicznika mechanicznego ?
  • #2 16737600
    pawlos105
    Poziom 17  
    Ocena: 95
    Czułość amperometryczna lub źle ustawiony ogranicznik.
  • #3 16738883
    colin4
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    tzn? żadnej czułości do regulacji tam nie ma (chyba że chodzi o regulacje siły siłowników ) ? Źle ustawiony ogranicznik tzn jak można go źle ustawić ? Każdy ogranicznik zamontowany jest na stałe i przy programowaniu czasu pracy brama dojeżdża do wszystkich ograniczników i potem kilka dni pracuje normalnie a następnie nie domyka się do końca lub nie otwiera się do końca, brakuje np 20 cm na zamknięciu
  • #4 16740276
    pawlos105
    Poziom 17  
    Ocena: 95
    Chodzi właśnie o regulację siły (prawidłowo czułości). To będzie to podkręcisz i będzie ok z ogranicznikami nie doczytałem.
REKLAMA