logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Częste rozłączanie WiFi na komputerze, inne urządzenia działają poprawnie

milosz998 06 Paź 2017 20:35 582 0
REKLAMA
  • #1 16741834
    milosz998
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.

Mam problem (prawdopodobnie tkwi on w systemie). Otóż, gdy mój komputer podłączony jest z internetem przez WiFi, rozłącza się co jakiś czas. Czasami potrafi 3-4 razy na godzinę rozłączyć się, podczas gdy na tej samej sieci inne urządzenie ciągle ma internet i wszystko działa jak trzeba.

Rozłączenia bardzo często nie mają żadnych objawów w postaci wykrzyknika na żółtym tle. Internet jest tak jakby podłączony, ale nie wczytują się strony, wyrzuca mnie z wszelkich gier online. Na kablu internet śmiga bez zarzutu. Rzadko pojawia się ten wykrzyknik na zółtym tle, czasem by przyśpieszyć "powrót" internetu, wyłączam całkowicie WiFi w lapku, włączam i łączę z siecią.

Sprawdzałem też oczywiście połączenie z innym routerem, z całkiem inną siecią, to samo. Są to krótkie przerwy, ale bardzo uciążliwe, przez swoją częstotliwość występowania.

Wiem że pewno będziecie chcieli jakieś logi, dlatego czekam na wszelkie instrukcje i z góry przepraszam jeśli w którymś miejscu łamię regulamin.
  • REKLAMA
REKLAMA