logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kablówka na TV TOSHIBA 32W1333G na piętrze - zaszyfrowane kanały, czarny ekran

kadioor 09 Paź 2017 16:53 2091 6
REKLAMA
  • #1 16747100
    kadioor
    Poziom 2  
    Mam problem. Posiadam kablówkę, która odbiera wszystkie programy elegancko na dolnym tv, do którego podłączony jest dekoder. Niestety na tv, który mam na piętrze (jest przeciągnięty kabel z przejściówką, który na początku świetnie odbierał wszystkie kanały) większość kanałów, które są odbierane na dole u mnie są od jakiegoś czasu zaszyfrowane (nie można odbierać, czarny ekran i brak dźwięku).
    Skąd może być ten problem? Posiadam tv TOSHIBA 32W1333G
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16747117
    kadioor
    Poziom 2  
    Jest pociągnięty kabel przejściówka przez ściany od dekodera do tego tv na piętrze. Zawsze wszystko świetnie odbierało, a z czasem kanały zaczęły się szyfrować i znikał obraz i dźwięk.
  • REKLAMA
  • #5 16747488
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1846
    @kadioor musisz wymienić tę "szyfrującą programy telewizyjne przejściówkę"...
  • REKLAMA
  • #6 16747566
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1658
    Pytanie z grupy dlaczego nie jestem szczęśliwy. Okliczności związane z sytuacją kolega pozostawia utajnione a dla nas zgaduj zgadula. Jaka kablówka, od kiedy zainstalowana, jakie warunki uruchomienia? I wreszcie dlaczego pytanie nie jest zadane dostawcy usługi? I dalej skoro ijest jeden dekoder to dlaczego nie ma drugiego oraz jaki zakres sygnału był wykorzystywany? Jeśli DVBT C to pewno zakończyła się jakaś promocja dostawcy. Ale to w tej sytuacji powie tylko wróżka.
  • #7 16747766
    kadioor
    Poziom 2  
    Dziękuję! Problem rozwiązany!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z odbiorem kanałów telewizyjnych na telewizorze TOSHIBA 32W1333G, który znajduje się na piętrze. Na dolnym telewizorze, podłączonym do dekodera, wszystkie kanały działają poprawnie, natomiast na górze większość kanałów jest zaszyfrowana, co skutkuje czarnym ekranem i brakiem dźwięku. Użytkownik wyjaśnił, że sygnał jest przesyłany przez kabel z przejściówką. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie rodzaju przejściówki oraz wymianę uszkodzonego elementu. Ostatecznie problem został rozwiązany, co potwierdził użytkownik.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA