logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy J5 (2015) - ekran gaśnie przy nacisku na lewy górny róg

Xxxva 11 Paź 2017 16:33 1923 3
REKLAMA
  • #1 16750930
    Xxxva
    Poziom 1  
    Mam problem z Samsungiem galaxy j5(2015) . Gdy mocniej nacisnę na lewy górny róg telefonu ekran gaśnie i nie chce się uruchomić. Uruchamia do dopiero po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii. Czasami zdarza się że telefon po nagłym zgaśnięciu się włączy. Interesuje mnie dlaczego tak się dzieje? Telefon miał kiedyś wymieniany wyświetlacz ponieważ się wylał więc może to wpływa na jego nagłe gaśnięcie?
  • REKLAMA
  • #2 17067833
    encante
    Poziom 1  
    Mam dokładnie tak samo, też telefon miał wymieniany wyświetlacz
  • REKLAMA
  • #3 17068693
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Patrząc od frontu to w lewym górnym rogu w tym modelu idzie złącze digitizera, a p o przeciwnej stronie taśma ze złączem lcd do płyty głównej. A nie macie założonych jakiś podróbek?? Macie na to gwarancję??
  • #4 17069012
    kendzierz1
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Do wymiany wyświetlacz, ewentualnie taśmę LCD-a od nowa trzeba wlutować. Dzieje się tak jeżeli ekran u góry nie jest dobrze przyklejony do ramki albo przyklejony na zbyt słaby klej ktory po pewnym czasie straci swoje własciwości. Taśma w miejscu gdzie wychodzi z LCD-a jest słabo zagięta pod LCD-a (jest tak jakby "wypukła i pręży"). Jezeli LCD jest słabo przyklejony do ramki to powoduje "uginanie się " tej taśmy a co z czasem powoduje odrywanie sie jej od LCD-a w miejscu gdzie jest zgrzana z wyswietlaczem. Ja wkładajac nowego LCD-a zawsze dogniatam z WYCZUCIEM tasmę w miejscu łaczenia z LCD-em zeby była zagięta/załamana (robię ostrą krawędź żeby nie prężyła) i dodatkowo uzywam kleju T7000 żeby dobrze trzymało. Cięzko to opisać ale mam nadzieje że juz widomo o co chodzi, generalnie dotyczy to wielu nowych i regnerowanych wyswietlaczy.
REKLAMA