logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połaczenie rejestratora za pomocą dwóch routerów

pogromcaa 13 Paź 2017 17:14 741 5
REKLAMA
  • #1 16755091
    pogromcaa
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    Witam, proszę o poradę jak podłączyć rejestrator Hikvision DS7604NI-E1 do sieci, tak aby możliwy był podgląd z każdego miejsca przez www. Sytuację mam taką że w domu odbieram internet bezprzewodowo od lokalnego dostawcy. Na dachu jest antena Nanostation, potem kabel idzie do routera TPlink, a delej bezprzewodowo po domu. Rejestrator z kamerami jest w oddzielnym budynku gospodarczym. Nie ma możliwości połączyć przewodowo rejestratora i tego routera w domu. Kupiłem drugi router żeby to połączyć bezprzewodowo ale jak to zrobić aby jednocześnie mieć dostęp do internetu i dostęp do rejestratora? Dziękuję za porady.
  • REKLAMA
  • #2 16755224
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1492
    Zakupić dwie AP np. wspomniane Nanostation i zrobić most wifi. Rejestrator podłączyć kablem do Anteny-klienta. Tak to w skrócie. Wymagana nieco ponad przeciętna wiedza na temat sieci.
  • REKLAMA
  • #3 16755251
    pogromcaa
    Poziom 12  
    Dzięki to faktycznie w dużym skrócie. A gdybym użył tego drugiego routera który już zakupiłem i zrobić most wifi z tym w domu, a rejestrator podłączyć kablem to nie będzie działać?
  • REKLAMA
  • #4 16755260
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1492
    Zależy. Nie wiadomo jakie tam są u Ciebie warunki. Generalnie by nie było problemów anteny powinny się "widzieć" Próbować możesz, ale możesz mieć problemy ze stabilnością.
  • REKLAMA
  • #5 16755376
    pogromcaa
    Poziom 12  
    Ok to jutro będę próbował i dam znać co mi wyszło. Między routerami będzie ze 30 metrów i ściana.
  • #6 16764763
    pogromcaa
    Poziom 12  
    Mam problem ze skinfigurowaniem mostu. Po konfiguracji wg instrukcji i połaczeniu się z nowym routerem nie ma dostępu do internetu. Wyłączyłem w routerze DHCP tak jak było w instrukcji ale router przydziela IP spoza sieci, np mam router nr jeden jako 192.168.2.1 , ten drugi 192.168.2.2, gdy łącze się z laptopem to przydziela adres 194 itd nie zapisałem dalej.
    Druga rzecz to czy ustawienia WAN mają być takie jak na pierwszym routerze czy tego nie ruszać? Bo na pierwszym mam static IP ustawione przed dostawcę Internetu.
REKLAMA