Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BMW e36 - E36 316 M40 LPG 2 gen z silniczkiem krok, dziwne zachowanie

bobiszonn 13 Oct 2017 21:42 888 2
    bobiszonn
    Level 12  
    BMW e36 - E36 316 M40 LPG 2 gen z silniczkiem krok, dziwne zachowanieBMW e36 - E36 316 M40 LPG 2 gen z silniczkiem krok, dziwne zachowanieBMW e36 - E36 316 M40 LPG 2 gen z silniczkiem krok, dziwne zachowanie

Witam, auto i silnik jak w temacie, od jakiegoś czasu zauważyłem że podczas ruszania z miejsca jest czasami zadławienie (takie pyrkotanie) spowodowane brakiem LPG lub za bogatą mieszanką, jest to odczuwalne tylko podczas ruszania z miejsca, gdy np puścimy wcześniej sprzęgło niż naciśniemy pedał gazu.
    Filtr LPG wymieniony, szczelność sprawdzona, ponadto zauważyłem co istotne, że gdy auto jest przełączone na gaz gdy odepnę wtyczkę od przepływomierza zaczynają skakać obroty, wcześniej przepustnica nie brała udziału w zasilaniu LPG, mogłem wyczepiać i nie było żadnej reakcji co możne być przyczyną takiego zachowania
    komputer LPG?
    helmud7543
    Level 43  
    Przepustnica (a w tym silniku to nie wiem czy również nie zawór wolnych obrotów) zawsze bierze udział w zasilaniu. Raczej wina po stornie rozregulowania lub zużycia (zużycie może dotyczyć nie tylko elementów LPG).
    GAZ 2 generacji nie jest łatwy do wyregulowania i średnio nadaje się do silnika z wtryskiem, tym bardziej z wielopunktem. Napisz jakie masz graty. I jak się zachowuje na benzynie.
    bobiszonn
    Level 12  
    gdy było wszystko ok i gdy odpinałem przepływomierz nie było skoków obrotów na LPG , teraz są sprzęt jest taki jak na foto z poście , mam wrażenie ze albo sonda lambda albo emulator sondy od lpg coś szwankuje .