logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault grand scenic - radio fabryczne wyświetlanie danych nie zawsze działa

adieepl 15 Paź 2017 18:48 1419 6
REKLAMA
  • #1 16758910
    adieepl
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam.
    Wczoraj zakupiłem fabryczne radio do mojego scenica, podłączyłem je i odkryłem problem, pilot w kierownicy i wyświetlanie danych radia raz działa raz nie... nie wiem od czego to zależy tak jak by od uruchomienia radia nie za każdym razem działała ta żółta wtyczka która jest podłączona do urządzenia, czy może zna ktoś odpowiedź z czym problem?
    Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

zapomniałem dodać jest to wersja tuner list , szczeniak 2004r
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16762230
    adieepl
    Poziom 9  
    Radio podmieniłem na inne dalej ten sam problem... zastanawiam sie czy to nie wina licznika ?
  • REKLAMA
  • #4 16769554
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1709
    adieepl napisał:
    wyświetlanie danych radia raz działa raz nie...

Standard - uszkodzony licznik.
  • REKLAMA
  • #5 16769581
    adieepl
    Poziom 9  
    niby tak tylko jak wytłumaczyć ze gdy przygasa radio na wyświetlaczu to nie działa sterowanie tez przy kierownicy

Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:

jeszcze ktoś mnie wysłał do majstra który mówi że podepnie pod komputer i przypisze vin do radia... ale ten pomysł jakoś mnie nie przekonuje... ?
  • #6 16769785
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1709
    adieepl napisał:
    jeszcze ktoś mnie wysłał do majstra który mówi że podepnie pod komputer i przypisze vin do radia.

A po co ?

[quote="adieepl"]niby tak tylko jak wytłumaczyć ze gdy przygasa radio na wyświetlaczu to nie działa sterowanie tez przy kierownicy

Sterownik idzie do wyświetlacza i dopiero dalej do radia.
  • #7 16769808
    adieepl
    Poziom 9  
    właśnie nie wiem dostałem taką opcję ale raczej dla mnie to bzdura i wyślę do electric cars licznik bo w tym raczej tkwi problem, miałem to zrobić teraz w poniedziałek ale sobie przypomniałem że 25 mam pierw przegląd. heh

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z fabrycznym radiem w Renault Grand Scenic z 2004 roku, które sporadycznie nie wyświetla danych oraz nie działa sterowanie z kierownicy. Po wymianie radia na inne problem nadal występuje, co sugeruje, że może być związane z uszkodzeniem licznika. Użytkownik rozważa podłączenie do komputera w celu przypisania VIN do radia, ale ma wątpliwości co do skuteczności tego rozwiązania. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają, że problem może leżeć w uszkodzonym liczniku, który wpływa na komunikację między wyświetlaczem a radiem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA