logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blokada IMEI w Samsung A5 2017 przez Plus - co zrobić?

mest343 17 Paź 2017 14:19 3093 2
REKLAMA
  • #1 16762489
    mest343
    Poziom 1  
    Witam. A więc przejdę od razu do sedna. Kupiłem w lipcu telefon z tzw drugiej ręki. Z pudełkiem faktura zakupu. Telefon działał idealnie bez żadnych wad. We wrześniu dowiedziałem się że plus zablokował imei ponieważ pierwszy właściciel nie opłaca abonamentu. Próbowałem się do niego dodzwonić (numer jego podany na fakturze) Ale niestety jak się domyślacie numer nieaktywny. Telefon to samsung a5 2017. Moje pytanie jest takie, jeżeli zmienię imei w tymże telefonie na imei telefonu z innego telefonu który mam w domu (imei z a5 zmienić na imei LG g3) i telefon będzie do końca jego żywotności w moich rękach mogę spodziewać się jakiegoś przypału? Ew dajcie jakieś inne rady na ten problem.
  • REKLAMA
  • #2 16762508
    pacholik

Poziom 21  
    Ocena: 59
    Zmiana IMEI w naszym kraju jest nie zgodna z prawem.

Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
    M.Skłodowskiej-Curie 82, Lubin, 59-300 | Strona WWW: www.electro-gsm.com
  • #3 16762522
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2081
    Numeru imei nie zmienisz to po pierwsze bo w tym modelu nie da rady. Po drugie jesteś w beznadziejnej sytuacji gdyż masz towar za który zapłaciłeś a nie możesz z niego korzystać. Jedynie możesz próbować kontaktu z osobą od której kupiłeś i ewentualny zwrot, ale sznase masz marne.
REKLAMA