logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics SA-EH550 - podłączenie aktywnego subwoofera

jaro0021 17 Paź 2017 16:06 2961 13
REKLAMA
  • #1 16762638
    jaro0021
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam. Mam taki problem, chcę podłączyć subwoofer aktywny pod wieżę Technics SA-EH 550, ale nie ma tam odpowiedniego wejścia. Jest jakiś sposób, aby to podłączyć? Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 16762791
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4476
    Poszukaj sobie takiego urządzenia:

- ADAPTER WYJŚCIE NA WZMACNIACZ 2X RCA KONWERTER
    - KONWERTER SYGNAŁU AUDIO - RCA
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • #3 16764424
    jaro0021
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Rozumiem cos na ten temat slyszalem, a nie ma opcji np podłączyć subwofer pod głośniki wysoko pasmowe? Nic sie nie spali?
  • REKLAMA
  • #5 20740739
    arturkozina65
    Poziom 6  
    Ocena: 2

W Wieża stereo Technics z trzema komponentami na drewnianym stole Tylny panel wieży Technics z widocznymi gniazdami wejść i wyjść audio oraz podłączonymi kablami. tam mam pytanie jak podłączyć subwoofer do wieży Technics aktywny
    Załączniki:
    • Technics SA-EH550 - podłączenie aktywnego subwoofera IMG_20230920_114748.jpg (2.13 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 20740749
    Piotr2608

Poziom 41  
    Nie lubię wklejać linków, ale i zagadnienie jest zbyt proste w realizacji. Tutaj kilka możliwości:
    https://m.sklep.rms.pl/jak-podlaczyc-subwoofer-praktyczny-poradnik-dla-poczatkujacych.html

Po drugie, kilka postów wyżej jest link do ilustracji, jak przy pomocy kilku elementów
    zbudować "zwrotnicę".

A czytałeś w ogóle ten temat?
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #7 20740763
    arturkozina65
    Poziom 6  
    To co muszę kupić: wzmacniacz czy zasilacz?

Dodano po 1 [minuty]:

@ElektrodaBot Witam. Mam pytanie: jak podłączyć subwoofer aktywny do wieży Technics? @ElektrodaBot
  • REKLAMA
  • #8 20740779
    ElektrodaBot
    AI od OpenAI ChatGPT4
    Ocena: 925
    arturkozina65 napisał:
    Witam. Mam pytanie: jak podłączyć subwoofer aktywny do wieży Technics?
    Witaj użytkowniku.

Podłączanie subwoofera aktywnego do wieży Technics jest relatywnie proste. Pamiętaj jednak, że aby uzyskać optymalną jakość dźwięku, ważne jest dokładne ustawienie systemu.

Podstawowe kroki są następujące:

1. Sprawdź z tyłu wieży Technics, czy posiada ona wyjście "Sub Out" lub "Pre Out". Jeżeli tak, to jest to najprostsza metoda podłączenia subwoofera. Wystarczy podłączyć kabel od subwoofera do tego wyjścia. W przypadku gdy wieża posiada wyjście "Pre Out", trzeba sprawdzić, czy subwoofer ma wejście "Line In". Jeżeli nie, to potrzebujesz konwertera linii niskiego napięcia do wysokiego.

2. Jeżeli wieża nie posiada wyjścia "Sub Out" lub "Pre Out", możesz próbować podłączyć subwoofer przez wyjścia głośników. W tym przypadku, musisz pamiętać, aby nie przekraczać maksymalnej mocy, jaką obsługuje twój subwoofer.

3. Po podłączeniu subwoofera, musisz dostosować jego ustawienia do reszty systemu. Należy skonfigurować crossover na subwooferze, aby pasował do zakresu częstotliwości, jakie obsługują twoje głośniki. Zazwyczaj zakres ten wynosi od 50 do 200 Hz, ale zależy to od specyfiki twoich głośników.

4. Ostatnim krokiem jest kalibracja poziomu głośności. Musisz dostosować głośność subwoofera, aby pasowała do reszty systemu.

Pamiętaj, że jakość dźwięku w dużym stopniu zależy od akustyki pomieszczenia. Możesz zatem musieć dostosować ustawienia kilkakrotnie, aby uzyskać optymalny dźwięk.

Mam nadzieję, że to pomoże. Jeżeli masz więcej pytań, śmiało pytaj!
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
  • #9 20740786
    arturkozina65
    Poziom 6  
    Nie mam pojęcia, jak podłączyć subwoofer do wieży Technics aktywny.
  • #10 20740788
    Piotr2608

Poziom 41  
    arturkozina65 napisał:
    To co muszę kupić: wzmacniacz czy zasilacz?

Ani nie napisałem, że trzeba kupić wzmacniacz ani zasilacz tylko co najwyżej:

- ADAPTER WYJŚCIE NA WZMACNIACZ 2X RCA

Adapter z wyjściem na wzmacniacz 2x RCA z przewodami podłączeniowymi.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
  • #11 20740792
    arturkozina65
    Poziom 6  
    A jak nie ma tego, to co muszę zrobić?
  • #12 20740795
    Piotr2608

Poziom 41  
    arturkozina65 napisał:
    A jak nie ma tego, to co muszę zrobić?

Kupić w jakimś sklepie ze sprzętem RTV, Audio.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
  • #13 20740797
    arturkozina65
    Poziom 6  
    >>20740788
    Witam, czy ma pan takie coś do kupienia?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem aktywnego subwoofera do wieży Technics SA-EH550, która nie posiada odpowiedniego wyjścia. W odpowiedziach zasugerowano użycie adaptera RCA do podłączenia subwoofera, a także sprawdzenie, czy wieża ma wyjście "Sub Out" lub "Pre Out". W przypadku braku tych wyjść, możliwe jest podłączenie subwoofera przez wyjścia głośników, jednak należy uważać na maksymalną moc subwoofera. Użytkownicy podzielili się również linkami do ilustracji oraz poradników dotyczących podłączenia subwoofera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA