logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony HCD-RX77 - jak naprawić błędne działanie klawiszy?

adgi 06 Sie 2005 23:42 3858 4
REKLAMA
  • #1 1712734
    adgi
    Poziom 12  
    Hejka :)

Przeczytałem posty dotyczące podobnych problemów z tym modelem wieży.
    W jednym z postów było napisane żeby rozebrać mikroprzełączniki, przeczyścić je i pokryć kontaktem do potencjometrów.
    Niestety są to mikroswitche i nie mam pojęcia jak je rozebrać.

Problem w tej wieży polega na tym, że jak przyciskam przycisk pierwszy działa funkcja spod przycisku drugiego. Naciskam przycisk drugi działą funkcja spod przycisku trzeciego itd.

Poza tym w jaki sposób zdjąć płytkę na której umieszczone są przyciski?
    Po odkręceniu śrób i zdjęciu nasadki na potencjometr głosu coś trzyma czołówkę.

Pozdrawiam

Adam
  • REKLAMA
  • #2 1712808
    MałyLesiu
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Jezeli wina lezy po stronie uswitche to poprost je wymien a nie zadne rozbieranie i czyszczenie! :)
  • REKLAMA
  • #3 1712929
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Witam mam ten sam problem w sony hcd rxd5 tez wariują klawisze , co do zdjęcia płyty to musisz odkrecić narętke na potencjometrze od frontu po zdjęciu gałki volume pozniej od środka odgiąć takie plastiki i zejdzie ci płyta z panela ? ot cala filozofia

pozdrawiam marniu
  • REKLAMA
  • #4 1713934
    adgi
    Poziom 12  
    Hejka :)

Nakrętke z potencjometra odkręciłem, lecz niestety nadal coś trzyma.
    Na górze faktycznie są zatrzaski, ale one puściły wygląda to tak jakby to pokrętło na środku było przylutowane do płytki.

Pozdrawiam

Adam
  • #5 4419955
    adam.29
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Ja też miałem ten sam problem tzn. niby wieża działa ale nie reaguje na przyciski, albo czasem reaguje, CD robi co chce na chwilę odtwarza płytę po chwili zmienia na następną, po prostu wieża żyje swoim życiem, krótko mówiąc wymiana wszystkich switchy na przednim panelu załatwiła sprawę, koszt jakieś 20 zeta, a sprzęt chula jak nowy.
REKLAMA