logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - brak zasięgu w pomieszczeniach, wymienione PA i CCONT

gumis2012 07 Sie 2005 13:25 957 6
REKLAMA
  • #1 1713640
    gumis2012
    Poziom 11  
    witam mam 3310 ktora lapie zasieg na dworze i mozna normanie dzwonic ale jak jest w domu to nie łapie zasiegu ale jak złapie to nie da sie dzwonic .Wyminiłem w niej pa , ccont jest sprawny , swicza i filterki prosze o szybka odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 1713786
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    sprobuj zmienic flasha i sprawdz styk anteny z plyta glowna
  • REKLAMA
  • #3 1713871
    pywoo
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    możesz jescze spróbowac wygrzac hagar :) a jeśli nie to jakiśpewny flash. Albo spróbuj PA wymienić jeszcze raz :) kiedyś tak miałem dopiero trzecie PA było wpełni sprawne.
  • REKLAMA
  • #4 1714681
    gumis2012
    Poziom 11  
    Ja wyminiłem 2 razy pa i ten sam efekt nie wiem czy swicz jest sprawny bo ze starej płyty wyciągłem i jeszcze podgrzałem nic nie dało chyba wyminic hagara trzeba ??nie wiem prosze o odpowiedz:idea:
  • #5 1714910
    jaqp
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Zmostkuj switcha, będziesz mógł go wyeliminować.
    Załączniki:
    • Nokia 3310 - brak zasięgu w pomieszczeniach, wymienione PA i CCONT switch3310.GIF (5.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1714946
    gumis2012
    Poziom 11  
    Ja nie wiem bo jak wylutuje siwcz i biore bardzo ciekim kabelkiem to nie ma zasiegu jak wlutuje stry jest zasieg
  • REKLAMA
  • #7 1716584
    Xeo
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Witam! :D

Wymień Hagar-a jeśli nie pomoze to Cobb-e!

pzd.Xeo 'o5

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 3310, który ma zasięg na zewnątrz, ale w pomieszczeniach nie łapie zasięgu lub nie można wykonywać połączeń. Wymieniono w urządzeniu wzmacniacz mocy (PA) oraz element CCONT, które są sprawne, a także sprawdzono przełącznik (switch) i filtry. Proponowane rozwiązania obejmują wymianę pamięci flash, sprawdzenie styku anteny z płytą główną, ponowną wymianę PA, a także wymianę elementów Hagar i Cobb. Sugerowano również zmostkowanie przełącznika, aby go wyeliminować. Próby podgrzewania i wymiany części nie przyniosły poprawy, a problem może leżeć w uszkodzonym elemencie Hagar lub w pamięci flash.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA