logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OBS, Blue Yeti - Przestery, buczenie w mikfofonie, trzaski

maqmakk 23 Paź 2017 12:39 2796 0
REKLAMA
  • #1 16773774
    maqmakk
    Poziom 2  
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że szukałem utaj podobnego tematu, jednak nie znalazłem. Jeśli taki się znajduję, proszę mnie do niego skierować, będę zobowiązany. Jeśli zły dział, proszę o przeniesienie. A teraz do rzeczy.

Mam problem z programem OBS, a raczej z mikrofonem, chociaż to chyba wina samego programu, gdyż nagrywając poprzez systemowy rejestrator jak i nasłuchując swój mikrofon w ustawieniach, nie mam takich problemów, a mianowicie.

Nagrywając OBSem, zauważyłem, że w trakcie odsłuchiwania danego nagrania w niektórych momentach, a konkretniej tylko w tych, gdy wypowiedziałem coś głośniej, albo lekko krzyknąłem, słychać (tak to się chyba zwie) przestery, a dokładniej takie buczenie. Próbkę tego wrzucam w załącznikach, tak samo jak ustawienia OBS i Windows 10 co do mikrofonu.
    Próbowałem ustawiać Poziom mikrofonu w panelu Windows w ustawieniach mikrofonu (domyślnie było na 100%), ale gdy obniżę tą opcję to muszę sztucznie podbijać poziom w samym OBS, żeby cokolwiek było słychać sensownie.
    Jak można naprawić ten problem? Czy jest jakaś wtyczka, która przy wysokich dźwiękach odcinałaby je? Tak jak w programie Reaper? Swoją drogą ściągnąłem do OBS wtyczkę o nazwie VST 2.x, ale nie mam tam takiej opcji jak odcinanie dźwięków. Jest opcja ReaComp, ale jeśli to jest to to prosiłbym o porady jak skonfigurować tą wtyczkę, bo moje starania nie przynoszą skutków.
    Tak jak powiedziałem wcześniej, nie mam problemów (chyba) z samym mikro, gdyż w Windowsie wszystko działa, nawet jak drę się z całej siły do mikrofonu. W samym mikrofonie mam jeszcze pokrętło "Gain", które służy za zbieranie dzięków z otoczenia.

Proszę o pomoc! :)
    Załączniki:
    • OBS, Blue Yeti - Przestery, buczenie w mikfofonie, trzaski 5.png (573.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • OBS, Blue Yeti - Przestery, buczenie w mikfofonie, trzaski 4.png (574.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • OBS, Blue Yeti - Przestery, buczenie w mikfofonie, trzaski 3.png (569.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • OBS, Blue Yeti - Przestery, buczenie w mikfofonie, trzaski 2.png (259.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • OBS, Blue Yeti - Przestery, buczenie w mikfofonie, trzaski 1.png (569.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 2017-10-23 11-37-04.mp4 (245.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA