logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 jak rozpoznać wersje ?

axpl 24 Paź 2017 21:39 7377 6
REKLAMA
  • #1 16777301
    axpl
    Poziom 17  
    Ocena: 113
    Na komputerze jest zainstalowany Windows 10 Pro, czy jest możliwość sprawdzić czy jest wersja OEM czy BOX?
  • REKLAMA
  • #2 16777355
    mastereg
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Do wersji Box masz dołączony klucz, OEM klucz ma wpisany w rejestr i przypisany do płyty głównej.
  • REKLAMA
  • #3 16777430
    axpl
    Poziom 17  
    mastereg napisał:
    Do wersji Box masz dołączony klucz, OEM klucz ma wpisany w rejestr i przypisany do płyty głównej.

Ok, to wiem.

Ja pytałem jak to sprawdzić z poziomu systemu . Np w XP można było sprawdzić w Panelu Sterowania.
  • #4 16777466
    mastereg
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    fafiks napisał:
    mastereg napisał:

Ok, to wiem.

Ja pytałem jak to sprawdzić z poziomu systemu . Np w XP można było sprawdzić w Panelu Sterowania.

Kolego, nie zaznaczyłeś ,że jedynie z poziomu systemu, otrzymałeś odpowiedź na postawione pytanie, więc proszę nie unoś się.
    Jeśli chcesz szukać tego w systemie,otwórz panel sterowania przez mój komputer zakładka system i ostatni aplet informacje.
    Nie pamiętam, czy w Windows 10 było to zaznaczone w systemie,gdyż nie jest to istotna sprawa i miejsce ,w którym sprawdza się to zazwyczaj jednak jeśli tak to będzie tu widoczne. Nie siedzę w tej chwili przy komputerze z Windows 10
  • REKLAMA
  • #5 16777473
    axpl
    Poziom 17  
    mastereg napisał:
    fafiks napisał:
    mastereg napisał:

Ok, to wiem.

Kolego, nie zaznaczyłeś ,że jedynie z poziomu systemu, otrzymałeś odpowiedź na postawione pytanie, więc proszę nie unoś się.
    Jeśli chcesz szukać tego w systemie,otwórz panel sterowania przez mój komputer zakładka system i ostatni aplet informacje.
    Nie pamiętam, czy w Windows 10 było to zaznaczone w systemie, jednak jeśli tak to będzie tu widoczne.

A gdzie ja się uniosłem? Czytaj ze zrozumieniem bo chyba masz braki . A Twoja wypowiedz wogóle nic nie wnosi bo sam piszesz że "nie pamietam "
  • REKLAMA
  • #6 16777488
    Jan Kuwalski
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    z wiersza poleceń
    slmgr -dli

i czytamy ktory kanał

Jak zadziała proszę o pomógł
    Jan
  • #7 16777493
    axpl
    Poziom 17  
    Jan Kuwalski napisał:
    z wiersza poleceń
    slmgr -dli

i czytamy ktory kanał

Jan

Dziękuje

Dodano po 56 [minuty]:

Jan Kuwalski napisał:
    z wiersza poleceń
    slmgr -dli

i czytamy ktory kanał

Jan

Gdzieś czytałem że w Win 10 Home nie ma możliwości "zarządzania prywatnością " jak ma to miejsce w Win10 Pro. Czy to prawda ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby sprawdzić, czy zainstalowana wersja Windows 10 Pro jest wersją OEM czy BOX, można skorzystać z kilku metod. Wersja BOX zawiera klucz aktywacyjny, natomiast klucz OEM jest zapisany w rejestrze i przypisany do płyty głównej. Z poziomu systemu można to zweryfikować, otwierając Panel Sterowania i sprawdzając informacje o systemie. Alternatywnie, można użyć polecenia wiersza poleceń: "slmgr -dli", które wyświetli informacje o kanale aktywacji. Dodatkowo, użytkownik zauważył różnice w zarządzaniu prywatnością między wersjami Windows 10 Home i Pro.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA