logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić wersję Windows 10 (Home/Pro) na zewnętrznym dysku?

Bałdyzer 23 Gru 2024 12:26 1209 6
REKLAMA
  • #1 21359842
    Bałdyzer
    Poziom 12  
    Ocena: 227
    Mam dwa twarde twarde dyski z uszkodzonych komputerów. na dyskach był zainstalowany system Windows 10 ale nie pamiętam czy wersja Home czy Pro. Mam specjalny adapter na USB i mogę bez problemu wejść we wszystkie pliki z tych dysków podłączonych jako urządzenia zewnętrzne. chciał bym was zapytać czy jest jakiś sposób żeby wejść w jakiś plik który odpowie na pytanie czy jest to wersja HOME czy PRO ?.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21359906
    melanchel
    Poziom 31  
    Ocena: 382
    Product Key Scanner odczyta
  • #4 21360055
    Bałdyzer
    Poziom 12  
    Ocena: 227
    A tak przy okazji zapytam żeby nie zakładać nowego tematu. Kupiłem fajny komputer ale bez dysku z licencją cyfrową na Windows 10 Pro. Co się stanie jak podepnę do niego dysk z zainstalowanym windows 10 ale wersja Home ? Przejedzie czy nie przejdzie aktywacji ?
  • REKLAMA
  • #5 21360108
    Lomax33
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    A czy dysk z systemem pochodzi z takiego samego komputera jak ten co kupiłeś?
  • REKLAMA
  • #7 21360114
    Lomax33
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    To na 99% po podłączeniu dysku do komputera system Ci nie wstanie. Raczej spodziewał bym się Blue Screen.
    Po założeniu dysku tylko instalacja nowego "świeżego" systemu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby sprawdzić, czy na zewnętrznym dysku zainstalowany jest system Windows 10 w wersji Home czy Pro, można zajrzeć do rejestru systemowego lub użyć narzędzia Product Key Scanner, które odczyta klucz produktu. Użytkownik zadał również pytanie o możliwość aktywacji systemu Windows 10 Pro po podłączeniu dysku z wersją Home do nowego komputera. Odpowiedzi sugerują, że system może nie wstać z powodu różnic sprzętowych, co może skutkować błędem Blue Screen, a w takim przypadku zaleca się instalację nowego systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA