Witam. Przeinstalowywałem system operacyjny Widows 7 64-bitowego na laptopie Lenovo G50-70 z totlnym formatem - instalacja z poziomu BIOS'u. Przystapiłem do instalacji sterowników ze strony producenta. Dla pozcji karty zintegrowanej te sterowniki nie są najświeższe, ostatnie wydanie to Intel VGA Driver for Windows 7 (64-bit) - Lenovo G40-70, G50-70, Wersja: 10.18.10.3368, Wydanie: 2014/05/05. Sprawdziłem dodatkowo w Menadrzerze urządzeń, czy sam Windows nie wyszuka nowszej wersji. Nowsza, która została automtycznie pobrana i zainstalowana to, Wersja:10.18.14.4264, Wydanie: 2015/08/04. Idąc za ciosem chciałem zobaczyć czy czasem nie ma wydanych nowszych bezpośrdnio na stronie Intel. Moje kroki przy wyborze mojej karty na stronie: downloadcenter.intel.com , to: Graphics Drivers -> Graphics for 4th Generation Intel -> Intel® HD Graphics for 4th Generation Intel -> Windows 7, 64-bit
Po wszystich powyższych wyborach ukazuje się najświeższa wersja sterowników dla zintegrowanej karty graficznej Intel (Wersja: 15.40.36.4703, Wydanie: 2017/6/23/).
Pobrałem obie wersje sterwoników( w formie *.exe. i *.zip). Po odpaleniu instalatora:
- *.exe - wyświetla się błąd z komunikatem: "Ten system operacyjny nie jest obsługiwany";
-*.zip - po uwcześniejszym rozpakowaniu - wyświetla się błąd "Ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania".
Dla drugiej metody próbowałem równie za pomocą menadżera urządzeń poprzez aktualizację sterowników i "Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika" i wybraniu lokalizacji rozpakowanej paczki.
Próbowałem również pobierać wspomniane sterowniki przy pomocy asystenta automatycznego wykrywania i pobierania sterowników, ale po ukończonym pobieraniu, wysypywała się również instalacja z komunikatem błędu.
Specyfikacja sprzętu:
01- Lenovo G50-70, Model name: 20351
02- Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
03- 2 kości po 4GB
04- Intel(R) HD Graphics Family oraz AMD Radeon HD 8500M
09- Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1
10- ESET NOD32
Po wszystich powyższych wyborach ukazuje się najświeższa wersja sterowników dla zintegrowanej karty graficznej Intel (Wersja: 15.40.36.4703, Wydanie: 2017/6/23/).
Pobrałem obie wersje sterwoników( w formie *.exe. i *.zip). Po odpaleniu instalatora:
- *.exe - wyświetla się błąd z komunikatem: "Ten system operacyjny nie jest obsługiwany";
-*.zip - po uwcześniejszym rozpakowaniu - wyświetla się błąd "Ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania".
Dla drugiej metody próbowałem równie za pomocą menadżera urządzeń poprzez aktualizację sterowników i "Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika" i wybraniu lokalizacji rozpakowanej paczki.
Próbowałem również pobierać wspomniane sterowniki przy pomocy asystenta automatycznego wykrywania i pobierania sterowników, ale po ukończonym pobieraniu, wysypywała się również instalacja z komunikatem błędu.
Specyfikacja sprzętu:
01- Lenovo G50-70, Model name: 20351
02- Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
03- 2 kości po 4GB
04- Intel(R) HD Graphics Family oraz AMD Radeon HD 8500M
09- Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1
10- ESET NOD32