logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon DCD-520: produkcja, wymiana lasera, sygnał SPDIF, wartość w Polsce

Mietek Woźniak 08 Sie 2005 15:20 1533 1
REKLAMA
  • #1 1716733
    Mietek Woźniak
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    Hej!!
    Kupilem w niemczech denona dcd 520 w kartonie styropianie z instrukcją i pilotem, stan idealny za 20 euro!!!! ;-) ;-) ;-)
    Mam parę pytan:
    1. Kiedy produkowano te odtwarzacze? (na moim pisze tylko że wyprod. w zachodnich niemczech, ale chodzi mi o dokł. przedział lat)
    2. Czy przy ewent. wymianie lasera (teoretycznie KSS210A, w rzeczywistości KSS150A) wymienić na dokładnie taki sam, czy z inną literą, tak żeby jak najlepiej czytał cdr-y ( ten czyta cdr bezproblemowo, ale cdrw nie idą)
    3. Czy da się z niego jakoś wyprowadzić sygnał cyfrowy spdif?
    4. Co ogólnie sądzicie o tym odtwarzaczu?
    5. Ile jest on wart w polsce?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1725544
    janusz121
    Poziom 16  
    Ocena: 56
    nie wiem jak to jest ale zdajsie KSS150A to zamiennik a możesz dać literkę B (tak mi się wydaje) to jest laser do discmanów mniej czuły na stare plyty.Masz stary odtwarzacz Kss150A to stary laser raczej już nie do kupienia KSS210A to musi byc (i chyba jest) zamiennik napewno montowany w nowszych modelach . Ogólnie KSS są dobrymi laserami ja w SWOIM SONY CDP-110 też miełem chyba KSS213 i wymieniłem bodajrze na KSS218 (no nie pamietam:D) z literką B czy D no dawno to było ale CD-Ry czyta wszytsko czyta fajnie moja wierza z laserem CDM-12,1 czyta gorzej choc tez jest kupiony nowy laser.
REKLAMA