logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozgałęźnik na dwa monitory - Czy można podłączyć do rozgałęźnika 2 monitory?

nerfiko 11 Lis 2017 17:40 7290 4
REKLAMA
  • #1 16816091
    nerfiko
    Poziom 1  
    Witam, chciałbym kupić drugi monitor, jednak moja karta graficzna (amd radeon r9 200 series) ma tylko jedno wyjście HDMI, więc mam pytanie czy jeżeli kupie rozgałęźnik HDMI na dwa HDMI i podłącze do tego dwa monitory, będzie działać?
  • REKLAMA
  • #2 16816125
    roman106
    Poziom 28  
    Ocena: 271
    Będzie działać, ale po co rozgałęźnik, skoro karta ma DVI, a więc można drugi monitor podłączyć pod ten kabel?
  • REKLAMA
  • #3 16816721
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3548
    nerfiko napisał:
    więc mam pytanie czy jeżeli kupie rozgałęźnik HDMI na dwa HDMI i podłącze do tego dwa monitory, będzie działać?

Tak i wyświetlać to samo na obydwu :) więc jaki sens?

Przecież karta ma także inne złącza do podłączenia monitora!
  • REKLAMA
  • #4 16816773
    zygiprocesor
    Poziom 13  
    Ocena: 69
    Co do rozgałęźnika HDMI to nie jest rozgałęźnik napięcia. Kupiłem kiedyś rozgałęźnik HDMI na Allegro aby obraz z DVD Blu-ray z gniazda HDMI rozdzielić na 2 TV z wejściem HDMI. Efekt był taki, że obraz był raz na 1 TV albo na 2 TV w zależności który pierwszy włączyłem. Nigdy nie miałem jednocześnie na dwóch TV. Rozgałęźnik zwróciłem do sprzedawcy. Jeżeli ktoś sprawdził taki prosty rozgałęźnik i wszystko bylo ok. to proszę potwierdzić.
  • #5 16830839
    zygiprocesor
    Poziom 13  
    Ocena: 69
    Może to nie na czasie ale na przykładzie starej karty graficznej NVIDIA GeForce 8500GT ja używam w ten sposób, że 1 monitor podłączony przez VGA a 2 przez adapter DVI na VGA. Mam taki komfort pracy, że na obu monitorach mam inne karty lub inne przeglądarki. Na 1 mam podgląd a na 2 robię projekt. Karty mogę przemieszczać z 1 monitora na 2. Rozgałęźnik HDMI do niczego mi tu nie potrzebny.

Rozgałęźnik na dwa monitory - Czy można podłączyć do rozgałęźnika 2 monitory?Rozgałęźnik na dwa monitory - Czy można podłączyć do rozgałęźnika 2 monitory?Rozgałęźnik na dwa monitory - Czy można podłączyć do rozgałęźnika 2 monitory?Rozgałęźnik na dwa monitory - Czy można podłączyć do rozgałęźnika 2 monitory?
REKLAMA