Witam
poczytałem troche posty prubowałem cos znaleść ale kiszka więc postanowiłem poprosić o pomoc
Problem:
dostałem telewizor jak w temacie teoretycznie zepsuty obiaw miał taki że po pewnym czasie troszke buczał i wyłączał sie dioda świeciła na czerwono po odpoczynku i poruszaniu nim działał chwile, po gruntownym odkurzeniu i przeczyszczeniu działał czasem troszke posyczał z tyłu ale byłem dumny z siebie:) niestety po przeprowadzce i transporcie wypioł sie na mnie mryga na zielono i nieuruchamia sie
nie pomaga czyszczenie nie widac też żadnych uszkodzeń mechanicznych podejrzewam że wysiadło to co dolegało mu wcześniej podejżewam że to nieszczęsny trafo powielacz ale jakby ktoś znalazł chwile i napisał mi cos fachowego prostym językiem byłbym wdzieczny co oznacza to mruganie? i czy wogule ma sęs ta naprawa??? do serwisu niestety niemoge go oddać
od czego zacząć poza pomiarem napięć (schematu niemam)
z góry dzięki i pozdrawiam
cybi
poczytałem troche posty prubowałem cos znaleść ale kiszka więc postanowiłem poprosić o pomoc
Problem:
dostałem telewizor jak w temacie teoretycznie zepsuty obiaw miał taki że po pewnym czasie troszke buczał i wyłączał sie dioda świeciła na czerwono po odpoczynku i poruszaniu nim działał chwile, po gruntownym odkurzeniu i przeczyszczeniu działał czasem troszke posyczał z tyłu ale byłem dumny z siebie:) niestety po przeprowadzce i transporcie wypioł sie na mnie mryga na zielono i nieuruchamia sie
z góry dzięki i pozdrawiam
cybi