Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Toledo 2 1.9tdi 110km - Kontrolka świec żarowych

Maslo1979 13 Nov 2017 13:56 3003 4
    Maslo1979
    Level 3  
    Witam wszystkich mam pewien problem. A mianowicie wczoraj kupiłem Seata jak w temacie i nie świeci nie zapala się kontrolka świec żarowych . Rano auto odpaliło bez problemu czyli można stwierdzić że grzeją świece. Jak przekręce kluczyk to słychać jedno tyknięcie i za około 5 sekund drugie a kontrolka nie świeci . Co to może być?

Dodano po 7 [minuty]:

Dodam jeszcze że po podpięciu kompa w silniku wychodzi błąd 18058 coś z magistrala nie mam zielonego pojęcia co to może być.
    Doktorr
    Level 35  
    Uszkodzony bezpiecznik, albo wiązka w tym kostki podłączeniowe w liczniku, lub sam licznik. W trybie testów wykonawczych licznika sprawdzić czy kontrolka się zapali. Lub w blokach wartości mierzonych licznik "widzi" potrzebę załączenia kontrolki.
    Maslo1979
    Level 3  
    Dzisiaj wyciągnąłem licznik bo nie wiedziałem że zamiast żarówek są diody myślałem że żarówka spalona i widać że coś było kombinowane w tym liczniku może to jest ten powód .
    marqqv
    Level 32  
    Maslo1979 wrote:
    widać że coś było kombinowane w tym liczniku

Daj zdjęcia wyraźne to coś się może zobaczy :D
    Maslo1979
    Level 3  
    Panowie który przewod w liczniku jest od kontrolki świec żarowych ? Podłączyłem kompa zrobiłem test wskaźników i kontrolka od świec nie zapaliła się .