Witam,
Pisze w swoim starym wątku bo nie chce zakładać nowego. Otóż po ostatnim rozkręceniu łapka i wymianie pasty termo przewodzącej zauważalnym błędy które popełniłem ale poklei.
Użyta pasta :thermal gryzly
Co zrobiłem złe :
-możliwe że trochę za dużo pasty termo naprocek procesor i grafikę
- nie wymieniłem termopadów tylko wytarłem pastę która była na nich i nałożyłem nowa
Objawy po wymianie :
- lapek coś głośniej chodzi
Osiągane temperatury :
-CS GO 120 fps PCU średnio 82°C GPU 75-78 °C
- Wiedźmin 3 PCU średnio 80°C GPU 75°C
- Normalna praca PCU 45- 55°C GPU 40°C
Procesor : Intel Core i7-4720HQ
Grafiak : GTX 960M, + Intel HD Graphics 4600
Moje pytanie czy należało by jeszcze raz rozkręcić laptop i poprawić wymienione błędy. Czy te temperatury są akceptowalne? I tak na przyszłość jaką grubość termopadów dobrać są jakieś standardy do laptopów?
Z góry dziękuje za zainteresowanie i odpowiedz.
Pozdrawiam
Sprawa tyczy się innego problemu niż w pierwotnym temacie, więc wydzieliłem jako nowy wątek.
RADU23
Pisze w swoim starym wątku bo nie chce zakładać nowego. Otóż po ostatnim rozkręceniu łapka i wymianie pasty termo przewodzącej zauważalnym błędy które popełniłem ale poklei.
Użyta pasta :thermal gryzly
Co zrobiłem złe :
-możliwe że trochę za dużo pasty termo na
- nie wymieniłem termopadów tylko wytarłem pastę która była na nich i nałożyłem nowa
Objawy po wymianie :
- lapek coś głośniej chodzi
Osiągane temperatury :
-CS GO 120 fps PCU średnio 82°C GPU 75-78 °C
- Wiedźmin 3 PCU średnio 80°C GPU 75°C
- Normalna praca PCU 45- 55°C GPU 40°C
Procesor : Intel Core i7-4720HQ
Grafiak : GTX 960M, + Intel HD Graphics 4600
Moje pytanie czy należało by jeszcze raz rozkręcić laptop i poprawić wymienione błędy. Czy te temperatury są akceptowalne? I tak na przyszłość jaką grubość termopadów dobrać są jakieś standardy do laptopów?
Z góry dziękuje za zainteresowanie i odpowiedz.
Pozdrawiam
Sprawa tyczy się innego problemu niż w pierwotnym temacie, więc wydzieliłem jako nowy wątek.
RADU23