logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trwałe lampki choinkowe – jakie modele polecacie na kilka sezonów?

maciejk1993 16 Lis 2017 19:03 3735 9
REKLAMA
  • #1 16827997
    maciejk1993
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam.
    Jakie polecacie lampki choinkowe? Tak aby posłużyły kilka lat a nie po jednym sezonie nadawały się do wyrzucenia.
  • REKLAMA
  • #2 16828009
    Szelma1
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    W tej chwili to chyba tylko ledowe, co prawda mniejsze światło niż żarówka, ale trwale i barwa kolorów większa.
  • REKLAMA
  • #3 16828021
    maciejk1993
    Poziom 8  
    A jakieś konkretnie? Czy wszystko to jest jedno i to samo z Chin?
  • #4 16828040
    Szelma1
    Poziom 10  
    Pewnie większość to faktycznie made in china, ale nie wszystko stamtąd to bubel.

Sprawdź ofertę Bulinex, mam 3 rok lampki i są bardzo przyjemne w świetle, wytrzymałe i oszczędne.
  • #5 16838103
    Czeczen3
    Poziom 12  
    Ja posiadam lampki ledowe z leroy marki cortina, cena dosyć przystępna. Mam je już trzeci rok, jak kolega wyżej swoje i wszystko działa bez zarzutu. Nie plączą się i można je łączyć jeśli dokupimy drugi komplet.
  • #6 16858357
    maciejk1993
    Poziom 8  
    Kupował ktoś może jakieś na allegro i ma sprawdzone ? tak aby chociaż kabel był nieco grubszy a nie takie cienkie niteczki jak w tych najtańszych
  • REKLAMA
  • #7 16878437
    hanibal_lekter
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    od roku u mnie wiszą lampki ledowe i działają bez zarzutu
  • #8 16878708
    zyga c
    Poziom 17  
    Ocena: 75
    Lampki choinkowe - ledowe są trwałe .Jednak chińczyk też oszczędza i zamiast przewodów miedzianych ,używa cienkiej linki stalowej .Punkty lutowania z ledami rdzewieją i pękają .Pewnie te najtańsze mają przewody stalowe
  • #9 16898307
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Do tej pory poznawałem po przewodach, trwałe produkty mają grubsze i sztywniejsze kable, w jednosezonówkach są naprawdę cienkie.
    W tamtym roku trudno było znaleźć cokolwiek innego niż LED z takim wymaganiem, ale dało się. W każdym razie organicznie nie trawię LED-owych lampek choinkowych - nie mogę na nie patrzeć (nie dlatego że są brzydkie - dosłownie bolą mnie oczy).
  • REKLAMA
  • #10 16898374
    lukasz921
    Poziom 7  
    Ocena: 35
    Ja poznaję po jakości przewodów i dlatego nie polecam najtańszych ponieważ miałem osobiście przypadek że zaczęła się topić w takich izolacja.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat trwałych lampek choinkowych użytkownicy polecają głównie lampki LED, które są bardziej wytrzymałe niż tradycyjne żarówki. Wskazują na marki takie jak Bulinex oraz Cortina, które oferują produkty o dobrej jakości i przystępnej cenie. Użytkownicy zwracają uwagę na jakość przewodów, sugerując, że grubsze i sztywniejsze kable są oznaką lepszej trwałości. Wskazują również na problemy z tańszymi modelami, które mogą mieć cienkie przewody stalowe, co prowadzi do awarii. Warto również sprawdzić oferty na platformach takich jak Allegro, aby uniknąć najtańszych opcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA