logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowy program do automatycznej kopii zapasowej na HP T5720 z Windows XP Embedded

korzeniewski36 18 Lis 2017 17:03 1752 6
REKLAMA
  • #1 16832271
    korzeniewski36
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam, jestem w posiadaniu terminala hp t5720 (procesor 1ghz, flash 512mb, ram 512)który aktualnie pracuje jako dysk sieciowy z windowsem embedded xp na pokładzie. Wpadł mi do głowy pomysł by przerobić go na dysk sieciowy ale z automatyczną kopią zapasową, czyli powiedzmy że mam podłączone dwa dyski przez usb, i po dodaniu jakiegoś pliku program automatycznie robi jego kopię zapasową na drugim dysku(taki a'la RAID 1). Czy znacie jakieś darmowe sprawdzone programy które by robiły kopię zapasową, działały na tym systemie i nie obciażały za mocno procesora?
  • REKLAMA
  • #2 16832283
    piterek-23
    Poziom 33  
    Ocena: 427
    Ja bym spróbował Open Media Vault ;)

EDYTA
    Pominąłem chyba najważniejsze Twoje słowa... działały na tym systemie (Windows XP Embedded)

Ale może jednak spodoba Ci się Linux ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16832333
    piterek-23
    Poziom 33  
    Ale nie mówisz Linuksowi "NIE" :D

W OMV najfajniejsze jest to, że wszystko robisz poprzez przeglądarkę-wszystko działa jak normalny NAS.
    Na początek poczytaj artykuły @cyryllo na dobreprogramy.pl o TUTAJ Napisał kilka części...
  • REKLAMA
  • #5 16832368
    korzeniewski36
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Ciekawa opcja, tylko teraz pytanie, czy to jest system operacyjny czy program ktory pracuje pod kontrolą jakiegos systemu? Bo na różnych forach dotyczacych tego programu raz pisza tak, a raz tak.
  • #6 16832371
    piterek-23
    Poziom 33  
    Można tak i tak... OMV instalujesz jako samodzielny system (zmodyfikowany Linux Debian) lub instalujesz "normalnego" Debiana + OMV ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje darmowego programu do automatycznej kopii zapasowej dla terminala HP T5720 z systemem Windows XP Embedded, który działa jako dysk sieciowy. W odpowiedziach zasugerowano Open Media Vault (OMV), który można zainstalować jako samodzielny system lub na istniejącym Debianie. Użytkownik wyraził obawy dotyczące konfiguracji Linuxa, ale rozważa wymianę pamięci RAM na 1 GB, aby poprawić wydajność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA