Witam. Jaki wybrać sprzęt AGD, lodówka, pralka, zmywarka,piecyk elektr/gaz, znam się na kopiarkach a nie na pralkach i stąd to pytanie do serwisantów sprzętu AGD. Potrzebny sprzęt dobry i tani w eksploatacji, z dobrą gwarancją.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamtan napisał:pomyslalbym o jakims Boschu, ale bron boze skladanym u nas w Lodzi.
zayzayer napisał:
Bardzo się mylisz. Jeżeli chodzi o obecnie produkowany sprzęt w łódzkiej fabryce Boscha, to sami Niemcy przyznali, że jego awaryjnosc jest mniejsza od sprzętu produkowanego w Niemczech. I wyobraź sobie, że te porównywania dokonano w Niemczech, bo na tamten rynek łódzka fabryka oczywiście też produkuje sprzęt.
noman1 napisał:A i tak Whirpool ma najlepszą gwarancję, np. 7 lat na zbiornik w pralkach
tan napisał:zayzayer napisał:
Bardzo się mylisz. Jeżeli chodzi o obecnie produkowany sprzęt w łódzkiej fabryce Boscha, to sami Niemcy przyznali, że jego awaryjnosc jest mniejsza od sprzętu produkowanego w Niemczech. I wyobraź sobie, że te porównywania dokonano w Niemczech, bo na tamten rynek łódzka fabryka oczywiście też produkuje sprzęt.
No moze jestem zbyt krytyczny w swojej wypowiedzi na temat Lodzkiej fabryki, ale mialem juz do czynienia z kilkoma takimi pralkami i wiem cos na temat ich awaryjnosci. A moze tylko mialem do czynienia z tymi felernymi. W sumie tylko dlatego wlasnie mam z nimi stycznosc, bo po co naprawiac sprawna pralke. Tylko kiedy porownuje polskiego Boscha, w ktorym wsadzaja silnik jednorazowke, nitowany, produkcji wloskiej, ktory psuje się po ok. 3 latach uzytkowania z silnikiem, w ktorym bez problemu moge np. wymienic wirnik, bo da się go rozkrecic to chyba wiem o czym mowie. Moze nie chodzi tylko o wykonanie, ale o rodzaj czesci wkladanych do tych samych pralek na roznych rynkach.
Dodano po 3 [minuty]:
noman1 napisał:A i tak Whirpool ma najlepszą gwarancję, np. 7 lat na zbiornik w pralkach
7 lat na plastik, no wlasnie. A sprobuj im udowodnic, ze ich wina jest to, ze zbiornik popekal w okolicy krzyzaka z lozyskami
PS 663S BIO napisał:ja też miałem do czynienia z Bosch'em z łodzi
pralka po 6 latach trafiła na złom poszły -> łożyska, silnik, programator, elektronika a obudowę zjadła rdza