logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konwerter plików MP3 na MIDI.

domojoo 20 Lis 2017 14:04 6291 1
REKLAMA
  • #1 16836880
    domojoo
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Witam,mam problem ze znalezieniem programu do konwersji plików MP3 do MIDI.Próbowałem w Audacity 2.2.0 i 2.1.3,ale ciągle wyskakiwał mi błąd.Próbowałem też program Bear Audio,ale ciągle wyskakiwał mi błąd.
  • REKLAMA
  • #2 16836934
    Darek A.
    Poziom 20  
    Ocena: 204
    Nie ma, nie było i raczej nie będzie takiego konwertera.
    Znam się na plikach midi, tworzyłem w tym formacie całe masy komercyjnych materiałów dla znanego polskiego sprzedawcy.
    Pliki MP3, to zapis dźwięków, skompilowana w jedną wiązkę suma brzmieniowa, MIDI zaś, to zbiór komend sterujących odtwarzającym je urządzeniem, ten sam plik MIDI zupełnie inaczej zabrzmi w instrumencie profesjonalnym, inaczej w gorszym, Rolland ma inne cechy brzmieniowe, niż Yamaha, czy Korg, a totalnie inaczej zabrzmi to w komputerze bez doinstalowanego specjalnego emulatora, dosłownie jak pocztówka z życzeniami.
    Żaden najbardziej inteligentny konwerter nie wyodrębni nam z sumarycznego zapisu poszczególnych instrumentów i nie przekształci je na jedną z szesnastu ścieżek wykorzystując jeden ze 128 dźwięków standardu MIDI, bo po prostu ich nie rozpozna i nie przyporządkuje. Odwrotnie nie ma problemu są świetne playery zamieniające MIDI w MP3, Wave itp, ale w tą stronę się nie da. Raz coś takiego znalazłem, ale rezultatem był jednośladowy jazgot podstawowego dźwięku piano na jednym track-u.
REKLAMA